Blogga

Hur kan vi paverka miljon pa ett positivt satt?

Hur kan vi påverka miljön på ett positivt sätt?

Dina val i vardagen spelar stor roll för hur mycket utsläpp du orsakar. Att äta mer vegetariskt, resa mer kollektivt, cykla mer och välja miljömärkt el i hemmet är enkla saker du kan göra för att minska utsläppen. Klimatkalkylatorn är framtagen av WWF i samarbete med SEI, Stockholm Environment Institute.

Hur tekniken påverkar miljön?

Negativt. Den tekniska och industriella revolutionen hade från början en stark negativ påverkan på miljön. Detta på grund av att skog och natur skövlades bort för att ge utrymme till fabriker. Från början var fabrikerna fyllda med personella resurser men allteftersom ersattes dessa med teknik och robotar.

Hur vi människor påverkar miljön?

Den största delen av dagens utsläpp av växthusgaser kommer från industrin, byggnader, transporter och den el- och värmeproduktion som sker för att förse dessa med energi. Fossila bränslen orsakar tre fjärdelar av de totala växthusgasutsläppen. En fjärdel av utsläppen orsakas av avskogning, jordbruk och djurhållning.

Vad avger koldioxid?

Den fyller viktiga biologiska funktioner och spelar en central roll för jordens växtlighet. Koldioxid är även en viktig växthusgas. Koldioxid används för många olika industriella tillämpningar. Koldioxid bildas vid förbränning samt genom andning hos aeroba organismer (växter, djur, svampar och många mikroorganismer).

Hur kan man förbättra klimatet?

Här kommer 10 tips på vad du kan göra för leva mer hållbart på riktigt:

  1. Minimera flygandet. Bland det viktigaste du kan göra är att ändra dina flyg(o)vanor, såväl privat som i tjänsten.
  2. Minska bilåkande.
  3. Ät mer vegetariskt.
  4. Köp förnybar energi.
  5. Konsumera mindre.
  6. Handla second hand.
  7. Stressa mindre.
  8. Var mer förnöjsam.

Share this post