Rekommendationer

Far man ha hund pa uteserveringar?

Får man ha hund på uteserveringar?

Många hundägare är osäkra om vad det är för regler som gäller. Men enligt Livsmedelsverket får djur inte vistas i kök eller serveringslokaler där man hanterar mat. Uteservering är enligt lagen inget sådant ställe, dit får man ta med sig sitt husdjur.

Vilka restauranger får man ha hund?

Det finns också hotell där hunden är välkommen i både restaurangen och i rummen.

  • Sturegatan 6/Humlegårdsgatan 19. På Taverna Brillo är hundar välkomna till frukost, lunch, AW och middag.
  • The Sparrow Wine Bar & Bistro. Birger Jarlsgatan 26A.
  • Stureplan 2.
  • Restaurang Grodan.
  • Tures.
  • Birger Jarlsgatan 4.
  • KB – Konstnärsbaren.

Får man ta med sig hunden in på Blomsterlandet?

Enligt hygienlagstiftningen får inte tamdjur vistas där livsmedel bereds, hanteras eller lagras om det finns risk för att livsmedel smittas eller smutsas ned. Det är butiksägaren som avgör om det är risk för att livsmedel smittas eller smutsas ner och de kan av just den anledningen neka någon att ta med sig hunden.

Får man ha hund i klädbutiker?

Det stora flertalet butiker har ingen policy om djur i sin butik, men följer regler för gallerior. De klädkedjor som följer regler för gallerior är; HM, Kapp Ahl, Joy, Indiska, Cubus, JC, Brothers, Carlings, Dressman, Intersport.

Får man ha hund på brödernas?

Hela familjen är välkommen på Brödernas, så glöm inte din fyrbenta vän när du besöker oss. Även hundar är välkomna på samtliga av våra restauranger. Det enda vi ber om är att de håller sig på golvet och beter sig.

Får man ta med hund in på Pressbyrån?

Det är tyvärr inte tillåtet att ta med sig hund in i våra butiker, eftersom vi hanterar mat i de flesta butiker och även eftersom det kan finnas andra kunder som är allergiska. Undantagen är assistanshundar.

Share this post