Trendig

Vad har tullen for hundar?

Vad har tullen för hundar?

År 1967 började Tullverket använda sökhundar för att hitta narkotika. En sökhund och en hundförare utgör tillsammans ett hundekipage. I dag används sökhundar för att söka efter narkotika, vapen och ammunition. Tullverket har ett 50-tal sökhundar.

Hur lång tid tar det för amfetamin att gå ur kroppen?

Detektionstider och gränsvärden – urin

Narkotika Cut-off (ng/ml)* Detektionstid (urin)*
Metamfetamin 1000 Upp till 3 dygn
Metadon 300 Upp till 14 dygn
Metylfenidat 300 Upp till 4 dygn
Opiater 300 Upp till 4 dygn

Hur utbildar man sig till hundförare?

Bra grundläggande utbildning för en blivande hundförare finns på gymnasieskolans Naturbruksprogrammet, inriktning Djur, profil hund. Vidareutbildningar finns ofta hos de privata utbildningsanordnare.

Hur många narkotikahundar finns det i Sverige?

Enligt uppgift har polisen ca 370 polishundar varav 95 är narkotikahundar. Tullverket har ett femtiotal narkotikahundar och enligt beräkningar från fackförbundet Tull-Kust kommer tolv av dessa att pensioneras genom Tullverkets besparingsförslag.

Vad är Specialsök?

OM SPECIALSÖK KONG Specialsök är samlingsnamnet för jobb där hunden både ska söka och markera olika dofter, det kan vara allt från vägglöss, tryffel och eukalyptus till knark, människor och mögel. Inom kort kommer Svenska Brukshundklubben att lansera kong som gren inom hundsport.

Vad tjänar tullen?

Ingångslönen som tullaspirant under utbildningstiden är 24 000 kr. Efter godkänd grundutbildning upphör aspirantanställningen och övergår i en tillsvidareanställning. Vid övergång till tillsvidareanställning får du en lön på lägst 27 000 kr. Ett år efter grundutbildningen är lönen lägst 31 000 kr.

Share this post