Populära

Hur mycket pengar behovs for att oppna restaurang?

Hur mycket pengar behövs för att öppna restaurang?

Som tumregel behöver du lägga mellan 20 000 och 120 000 kronor per månad i hyres- och/eller lånekostnad. Notera även att du måste betala en handpenning på minst 15 % om du köper den byggnad du ska ha din restaurang i.

Hur mycket kostar det att starta en pizzeria?

Det kostar ofta lite mer än man tror att komma igång med en pizzeria. Gör därför gärna en budget som är satt lite i överkant, för att kunna hantera investeringar som överskrider din ursprungliga budget. Det brukar vara lagom att lägga på mellan 15 och 25 procent på ursprungsbudgeten.

Hur mycket omsätter en restaurang?

Den totala restaurangmarknaden uppgick 2019 till cirka 140,5 miljarder kronor inklusive moms. I diagrammet nedan kan du se hur försäljningen har fördelat sig på de olika kategorierna under 2020. Lunch- och kvällsrestauranger har en försäljningsandel på 46,4 procent av den totala försäljningen.

Vad är restaurangbranschen?

Restaurangbranschen omfattar flera olika kategoriindelningar vilka benämns Hotellrestauranger, Lunch- och kvällsrestauranger, Snabbmatsrestauranger, Kaféer/konditorier, Nöjesrestauranger-, pubar och barer samt Personalrestauranger.

Vad tjänar restauranger mest på?

De största löneskillnaderna bottnar ofta i dricksen. På vissa ställen i storstäderna kan dricksen bli högre än grundlönen – så att byta arbetsort för att höja sin lön är i många fall inte ett helt ovanligt beslut. Utöver grundlön och dricks så utgör även OB-tillägget en stor del av lönen för många.

Hur man driver restaurang?

Om du ska anställa personal krävs att du registrerar dig som arbetsgivare hos Skatteverket. Restauranger måste dessutom alltid ha en personalliggare på plats för att registrera vem som arbetar för tillfället. Tips: Se till att du har ett koncept som inte är beroende av väldigt specifik kompetens som är svår att hitta.

Share this post