Ny

Vad heter staten Maines storsta stad?

Vad heter staten Maines största stad?

Portland, Maine[redigera | redigera wikitext] Portlands läge i Maine. Portland är den största staden i den amerikanska delstaten Maine. Portland är administrativ huvudort (county seat) i Cumberland.

Är Oregon i USA?

Oregon är en delstat i nordvästra USA. Huvudstaden heter Salem; den folkrikaste staden är Portland. Oregon blev den 14 februari 1859 USA:s 33:e delstat.

Vad betyder Oregon?

Oregon är en av fem amerikanska delstater med kustlinje mot Stilla havet. Oregon var en av de amerikanska delstater som legaliserade marijuana under Jimmy Carter-administrationen i slutet av 1970-talet. Idag är marijuana enbart legalt för medicinskt bruk.

Hur förkortas Arkansas?

AR, förkortning för Arkansas (USA), använd främst i postala sammanhang.

Vad är Oregon känt för?

Oregon känd för sin fantastiska blandning av många olika typer av landskap, och för den friluftsintresserade finns det otroligt mycket att se och göra. Det finns även många intressanta städer, och goda möjligheter till bra shopping. Oregons största stad är Portland, och huvudstaden är Salem.

Maine

Maine
Delstat
Land USA
Huvudstad Augusta
Största stad Portland

Vad heter huvudstaden i Maine?

AugustaMaine / HuvudstadAugusta är huvudstad i delstaten Maine, USA, och grundades 1754. Innan dess var Augusta en del av Hallowell. Staden är också residensstad i Kennebec County sedan 1799.
Staden, som har en yta av 150,9 kvadratkilometer, har cirka 18 600 invånare 2005. Wikipedia

I vilket County ligger Portland?

Multnomah CountyPortland / County

Portland i delstaten Oregon och i Multnomah County. Portland är den största staden i delstaten Oregon i nordvästra USA. 2010 hade staden 583 776 invånare.

Hur stort är Oregon?

255 026 km²Oregon / Yta

Share this post