Frågor

Hur langa twintip ska man ha?

Hur långa twintip ska man ha?

För barn 5–7 år ska de nå mellan haka och näsa. För barn 8 år och uppåt ska de nå till näsan. Skidor med twintip kan dock vara cirka 5–10 cm längre jämfört med traditionell skidor. I de flesta fall har barnskidor mycket flex, men om barnet har stor skidvana kan även en något hårdare skida passa.

Hur långa ska all Mountainskidor vara?

Allmountainskidor: Från 10cm kortare än dig själv upp till kroppslängd. Friåkningsskidor: Mellan 5cm och 10cm längre än dig själv. Turskidor: Mellan 5cm och 10cm kortare än dig själv.

Hur lång ska en Parkskida vara?

Eftersom parkskidor är böjda i både top och tail försvinner lite av skidans åkyta, därför kan du utan problem ha en skida i din egen kroppslängd. Offpist-/allmountainskidor: Välj en längd som är ungefär som din egen längd. En lång skida ger bättre bärighet, och det vill du ha i lössnö.

Vad är Allmountainskidor?

Den typiska all mountain-skidan har en midja på mellan 80 – 100 millimeter, vilket gör den mångsidig både vad gäller att få upp den på kant i skärande svängar i pistade nedfarter, samtidigt som det ändå finns bredd för att ge flyt i ospårad snö.

Vilken Slalomskida ska jag ha?

Generellt kan man säga att man i pistsegmentet väljer en skida mellan minus 5 till 15 centimeter av din längd. En kortare, blir mer lätthanterlig och passar för dig som är nybörjare eller lite försiktig. Längre skida för dig som åkt mer, denna blir också stabilare i högre farter.

Hur åker man i lössnö?

Sväng genom att vinkla dina väl böjda knän åt sidan, ner mot snön, så skidan går upp på kant och skär ner i snön. Låt spetsarna peka nedåt. Försök inte trycka undan snön, det blir bara jobbigt, utan låt skidan jobba istället. Var inte rädd för att få spetsarna under snön.

Hur långa skidor ska man ha offpist?

För ett par carvingskidor eller pistskidor är rekommendationen att de är mellan 0-10 cm kortare än skidåkaren. För åkning offpist eller allmountain rekommenderas skidorna vara ungefär som din egen längd.

Hur långa skidor ska man ha om man är 155?

Hitta din skidlängd

Längd på skidor 155–160 cm 165–170 cm
Vikt (man) 65 kg 80 kg

Hur långa all mountain?

Längden på en all-mountain-skida bör vara ens längd -10 – 0 cm! Dessa skidor har oftast en rocker, som gör att du ”egentligen” inte åker på hela skidornas längd. Därför ska du inte vara nervös för att välja en som är för lång. All-mountain-skidor kan man åka på i offpisten och på pisten.

Share this post