Blogga

Hur lagar man en bruten nagel?

Hur lagar man en bruten nagel?

Klipp då sönder tepåsen och häll ut innehållet, klipp sedan ut en bit av pappret som passar antingen hela din nagel eller bara en bit som täcker sprickan du vill laga. Applicera nagellim/genomskinligt lack på nageln du vill laga. Fäst snabbt pappersbiten med en pincett.

Vad ska man göra om man bryter nageln?

Om den brutna nageln är för skadad för att fixa är det bästa alternativet att klippa av den och omforma den. Använd nagelklippare eller saxar för att klippa av skarpa eller skadade kanter som kan leda till vidare skada.

Klipp en bit papper från en tepåse. Jag använde en tom tepåse men du kan klippa lös en bit från en vanlig fylld tepåse (oanvänd förstås). Klipp då sönder tepåsen och häll ut innehållet, klipp sedan ut en bit av pappret som passar antingen hela din nagel eller bara en bit som täcker sprickan du vill laga.

Varför spricker tumnageln?

Tvål och rengöringsmedel, syra och kemikalier Om du tvättar händerna ofta, diskar eller tvättar kläder kan detta leda till sprickor i fingertopparna och skadade nagelband. Även arbete med putsmedel eller naturliga syror från citrusfrukter kan orsaka fingersprickor.

Varför får jag räfflade naglar?

Orsaken till räfflade naglar är oklar och ofta har flera i familjen samma problem. Förr ansågs svält, järnbrist och brist på vitaminer och kalk vara orsaken. Men nu menar man att ärftliga faktorer ligger bakom. Räfflorna tenderar ofta att bli kraftigare med stigande ålder eller om blodcirkulationen är dålig.

Varför delar naglarna på sig?

Varför skivar sig naglarna? Att naglarna är sköra kan bero på att du lider av brist på något ämne i kroppen, som exempelvis kalcium, kisel eller magnesium. Det kan också vara ett tecken på att man får i sig för lite vätska. En annan vanlig anledning till att naglar skivar sig är att nagelplattan är uttorkad.

Share this post