Trendig

Hur far man choklad att stelna?

Hur får man choklad att stelna?

Värm upp chokladen till 31-32 grader. Du kan kontrollera om chokladen är tempererad genom att smeta ut lite choklad på ett bakplåtspapper. Den ska då börja stelna inom ett par minuer. Chokladen är redo att användas till att gjuta praliner, chokladkakor eller till chokladdekorationer.

Varför stelnar inte vit choklad?

Häll ut två tredjedelar av chokladen på arbetsytan. Låt slickepotten vara kvar i bunken med den choklad som inte hällts ut så att chokladen på den inte stelnar. Om du rör i smält choklad med en slickepott med stelnad choklad på sig så kommer den smälta chokladen att gå ner i temperatur och kan börja klumpa sig.

Hur river man choklad?

Rivjärnet var väl si så där till choklad, det är dock toppen till parmesanosten när man vill ha lite tjockare hyvelspån över den nykokta pastan. Vill ni se fina chokladspån så titta på denna tårta i stället.

Hur gör man så att chokladen inte stelnar?

Blanda all choklad på nytt för då avbryts kristalliseringen: Smält den mörka chokladen till en temperatur av 45 – 50°C, Valrhona 55 – 58°C. För de ljusa chokladsorterna till 40 – 45°C, Valrhona 48 – 50°C. Rör om. Om vita fläckar, som på fackspråk kallas ”fat bloom”, uppstår har chokladen fel temperering.

Hur får man choklad Rinnig?

Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar och placera i en värmetålig skål eller allra helst en vattenbadinsats. Lägg skålen eller insatsen över kastrullen. Vattnet ska sjuda men inte koka. Rör om i chokladen medan den smälter.

Vad gör man om chokladen skär sig?

Det finns många sätt att i teorin rädda en ganache som har skurit sig, men om det sedan funkar i verkligheten är en annan femma. En teori är dock att man ska tillsätta varm vätska till en för fet ganache för att sänka fetthalten. Gärna glykos eller sprit.

Hur gör man bäst Chokladspån?

Smält chokladen i vattenbad och rör ner oljan. Blandningen hälls i en rund form och får svalna vid 15-20 grader. När chokladen har svalnat hyvlas chokladspån med en osthyvel. Du kan även använda 200 g ODENSE Mörk Choklad istället för Chokladknappar.

Hur man gör Marabou choklad?

All tillverkning i Sverige sker i dag i fabriken i Upplands Väsby. Här tillverkas Marabou mjölkchoklad, pralinerna i Aladdinasken, Japp, Dajm, Twistpåsens alla godisbitar samt nykomlingen Marabou sensation. Den senare är en mjölkchokladkaka med två sorters fyllning. Vid fabriken tillverkas varje år 37 000 ton choklad.

Hur håller man smält choklad smält?

Koka upp en liten mängd vatten och lyft bort kastrullen från plattan. Placera den rostfria skålen ovanpå kastrullen och rör lugnt om i chokladbitarna tills chokladen smälter.

Share this post