Blogga

Vad ar skillnaden pa MCT olja och kokosolja?

Vad är skillnaden på MCT olja och kokosolja?

MCT olja kan också användas som massageolja/hudolja och är till skillnad från kokosolja flytande och inte ett fast fett som kokosolja. Den ger glid, mjukgör och skyddar huden och känns inte kladdig då den snabbare går in i huden. Kan också användas i DIY produkter som ansiktsolja, läppcerat, salvor och cremer.

Kan man ha kokosolja i hårbotten?

Tvätta håret normalt och massera sedan in kokosolja. Vira in håret in en handduk och låt sitta en kvar innan du sköljer ut oljan igen. Mot torr hårbotten är kokosolja det bästa du kan använda.

Kan man använda kokosolja som bodylotion?

Kokosoljan kan naturligtvis användas som body lotion även under årets övriga månader. Slutligen är oljan också användbar för att mjuka upp läppar, händer och nagelband. Under den kalla och torra vintern är oljan speciellt användbar eftersom huden då behöver mycket fukt och näring.

Vilken kokosolja ska man steka i?

Det som är bra med mättade fetter som kokosoljan är rik på är att de inte är särskilt värmekänsliga och kokosolja passar därför bra att steka i, speciellt den deodoriserade varianten som tål högre värme än den kallpressade.

Är MCT-olja bättre än kokosolja?

MCT-olja innehåller en högre andel kaprin- och kaprylsyra än kokosolja. Man kan därför med fördel inkludera både MCT-olja och kokosolja i sin kost, i kombination med andra hälsosamma fetter. Man kan också använda ren C8-olja som alltså bara innehåller kaprylsyra.

Är det bra att ha kokosolja i håret?

Kokosolja i håret kan också användas som ett naturligt sätt att hjälpa håret att växa längre, tjockare och snabbare under natten. Det höga innehållet av vitaminer och essentiella fettsyror som naturligt finns i kokosnötsolja tränger djupt in i hårstråna och återfuktar dem.

Hur gör man med kokosolja i håret?

Att använda kokosolja för håret är ett utmärkt sätt att reparera torrt hår som tagit stryk av färger och kemikalier. Den tränger in i och när håret på djupet – från rötterna till topparna. Häll omkring fem matskedar kokosolja i en skål. Mängden kommer variera beroende på hur långt och tjockt ditt hår är.

Share this post