Trendig

Hur vinner man auktion?

Hur vinner man auktion?

Lägg ett lågt första bud Genom att tidigt lägga ett lågt bud under en nätauktion kommer du per automatik få en påminnelse per mail eller sms när någon annan lägger bud på samma föremål som du bjudit på. Ofta får du även påminnelse om hur lång tid det är kvar till tiden löper ut.

Vad menas med Bruksslitage?

Bruksslitage syftar på ett för föremålet normalt slitage och skiftar från föremål till föremål. Ett matbord används självfallet på ett annat sätt än en vas eller golvlampa. Exempel på bruksslitage matbord: Fint skick / Inga anmärkningar: Bordet är i princip i nyskick och mycket lite eller mycket sparsamt använt.

Hur buda på auktion?

Auktionshusets budbetjänt kommer lägga bud åt dig upp till ditt maxbud om du blir överbjuden. Om ditt maxbud är lägre eller lika med bevakningspriset kommer ditt maxbud att läggas direkt. Återrop, sker om budgivningen inte når upp till bevakningspriset, vilket innebär att föremålet går tillbaka till säljaren.

Är Auktionsbud bindande?

Ett bud som du har lagt på en auktion är bindande. Du kan alltså inte ångra och dra tillbaka ett bud. Därför är det viktigt att du tänker dig för innan du lägger ett bud, så du är säker på att du vill köpa varan för det priset.

Hur gör man för att vinna ett bud på Tradera?

Den allra vanligaste typen av annonser på Tradera är auktioner med en fast sluttid där personen med det högsta budet när auktionen avslutas vinner. Det finns även fastprisannonser och butiksannonser där du direkt kan köpa varan utan budgivning.

Är ett bud juridiskt bindande?

Den allmänna utgångspunkten för budgivning är att bud inte är bindande – inte ens om det lämnas skriftligt. Först när både säljaren och köparen har undertecknat ett köpekontrakt för fastighet eller bostadsrätt blir köpet bindande. Innan dess kan ena parten ändra sig utan att motparten kan ställa några krav.

Share this post