Trendig

Nar livet blir for mycket?

När livet blir för mycket?

När livsutrymmet krymper finns ännu mer att sörja och sakna. Ledsamheten ökar, man blir ännu mer trött. Kanske känns det tomt. Ofta börjar man älta och grubbla över annat man förlorat i livet eller sådant som inte blivit som man önskar.

När man inte ser någon mening med livet?

Om du tror att det skulle hjälpa kanske du kan försöka prata med någon. Till exempel någon på en ungdomsmottagning. Lycka till och hoppas du mår bättre snart! Meningen med livet är en fråga som alltid kommer ställas men alla har olika svar.

När man känner att allt är skit?

När allt känns skit och du tror att ingenting kan bli värre, så blir det ibland bara ännu värre. Men sedan går det plötsligt upp igen och ibland verkar det inte finns något tak för lycka och framgångar. Så är det bara. Acceptera det.

Vad gör man när allt känns skit?

Släng soporna – Också en handling likt bädda sängen som förhoppningsvis inte blir så ansträngande men ändå kanske ger dig en känsla av att du gjort något bra. Okej, allt känns skit och du orkar inte ta dig upp ur soffan på resten av dagen, men du har iallafall slängt soporna och det är bra nog!

Kan man glömma bort att andas?

Sömnapné innebär att du får korta, upprepade andningsuppehåll när du sover. Oftast beror det på att tungan faller bakåt i svalget och täpper till luftströmmen. Andningsuppehållen stör sömnen och du blir ofta trött på dagarna. Det finns effektiv hjälp att få som gör att du kan andas som vanligt när du sover.

Hur slutar man vara deppig?

Det kan ofta hjälpa att du rör på dig, även om det kan kännas motigt. Att ta en promenad, eller motionera på något annat sätt kan ge dig ny energi och hjälpa dig att komma på andra tankar. Fysisk aktivitet gör också att du sover bättre. Ta gärna promenader eller cykelturer mitt på dagen när det är som ljusast.

Share this post