Trendig

Vilket lakemedel ar bast mot svamp i underlivet?

Vilket läkemedel är bäst mot svamp i underlivet?

Det kan göra ont när man kissar eller har samlag och ibland kan man få en vit, gryning flytning från slidan.

  • Pevaryl 150 mg + 1% Ekonazolnitrat, kräm, 15 g.
  • Pevaryl Depot 150 mg. Ekonazolnitrat, vagitorium, 1 st.
  • Canesten Kombi 1 st mot underlivssvamp.
  • Pevaryl Depot 150 mg + 1%

När pevaryl inte hjälper?

Kontakta en vårdcentral om något av följande stämmer in på dig: Det hjälper inte med behandling med ett receptfritt läkemedel i slidan. Du har svamp på penisen som inte går över av sig själv inom några dagar. Du får svamp i underlivet fler än två gånger under ett halvår.

Hur lång tid tar det innan canesten verkar?

– Du måste tala med läkare om du inte mår bättre eller om du mår sämre efter 7 dagar. Canesten innehåller det svampdödande medlet klotrimazol som har effekt mot flera olika typer av mikroorganismer, som t. ex. dermatofyter (svamp i huden), jästsvampar och mögelsvampar.

Varför går inte svampen i underlivet bort?

Svamp i underlivet är ofarligt och går ofta över av sig själv. Behandling är sällan nödvändig. Om symtomen är besvärande kan du använda svampdödande läkemedel (kräm eller salva) som finns receptfritt på apoteket. Om symtomen inte går över bör du söka vård, för att säkerställa att det inte är något annat du drabbats av.

Hur använder man Canesten vaginalkapsel?

Canesten vaginalkapsel och kräm är luktlösa och missfärgar inte underkläderna. Vuxna och ungdomar över 15 år: 1 vaginalkapsel 500 mg förs in i slidan som engångsdos på kvällen. Vaginalkapseln ska införas i slidan så djupt som möjligt eftersom det krävs en viss fuktighet för att vaginalkapseln ska lösas upp.

Är Pevaryl bra?

Pevaryl används vid behandling av svampinfektioner i huden. Pevaryl kräm är lämplig för behandling av samtliga svampinfektioner i huden, oavsett typ eller plats.

Share this post