Frågor

Vad ar skillnaden mellan Chiafron och linfron?

Vad är skillnaden mellan Chiafrön och linfrön?

Chiafröna ger också fastare konsisten i så kallad Davosgröt och andra kalla rätter. De små chia- eller loppfröna suger snabbare åt sig vätska, lite mer än linfrön. Cirka 1 msk chia- eller loppfrön kan blandas med 3 msk vatten (2 msk till linfrön), stå och svälla en stund och användas ungefär som ägg vid t ex bakning.

Är det farligt att äta råa Chiafrön?

Råa. Är du inte särskild förtjust i den något slemmiga konsistensen kan du istället äta dem råa, då är de krispiga och spröda och tar inte upp mycket volym. Perfekt att strö över yoghurten, fruktsalladen, gröt, musli eller varför inte blanda i din smoothie.

Kan hundar äta linfrön?

Sv: Linfrö Vad jag har förstått är hundar extra känsliga för cyanid (t ex bittermandel), vilket ju finns i linfröets skal. Jag hade INTE vågat ge min hund linfrö i någon form faktiskt, det finns ju de undersökningar som visar att krossat linfrö t o m är värre i det avseendet än hela…

Kan man använda linfrön istället för chiafrön?

Vad skulle jag kunna använda istället för linfrön? – Om du inte vill äta hela linfrön går det bra att byta ut dem mot chiafrön, som också bildar slem när de läggs i blöt.

Är chiafrön antiinflammatoriskt?

OM CHIAFRÖ · 100 gram chiafrön innehåller 19 gram alfa-linolensyra, omega 3-familjens moderfettsyra, vilket är åtta gånger så mycket som i lax. · Två teskedar chiafrön innehåller mer Omega-3 än en normalstor laxfilé. Omega-3 är viktigt för den hormonella balansen i kroppen och kan verka antiinflammatoriskt.

Vad kan jag göra med Chiafrön?

Chiafrön gör sig utmärkt i chiapudding, chiagröt, chiapannkaka, fröknäcke och energibars. Du kan också strö fröna över en smoothie eller yoghurt, eller varför inte på havregrynsgröten?

Vad kan man ersätta chiafrön med?

Liksom chiafrön kan du blanda 1 msk krossade linfrön med 3 msk vatten eller valfri växtdryck för att ersätta ett ägg. Till skillnad från chiafrön så går de krossade linfröna lite mer obemärkt förbi i kakor eftersom att de inte har samma karaktär och form som chiafröna.

Share this post