Populära

Hur langt upp ska man ha menskoppen?

Hur långt upp ska man ha menskoppen?

Många nybörjare för in menskoppen för långt upp i slidan. Det är lite olika från person till person, men det generella tipset är att menskoppen ska sitta lite längre ner än en tampong. Om du tar ett finger och stoppar in i slidan så kommer du först till en trång passage på några centimeter.

Vad händer om man har i en menskopp för länge?

Du bör också vara mycket noga med din handhygien innan du hanterar menskoppen. Försök också att inte använda tvål på din menskopp, eftersom tvålrester kan orsaka obalans i slidans naturliga miljö. Om du med tiden med menskopp ser att vaginoserna försvinner, så kan du sakta utöka tiden.

Hur många timmar kan man ha menskopp?

Menskoppen används genom att vikas ihop och föras in i slidan. Väl på plats så vecklas menskoppen ut och fångar sedan upp mensblodet. En menskopp kan sitta inne i slidan i upp till 12 timmar och går utmärkt att använda samtidigt som man sover, badar eller tränar. De flesta menskoppar finns i två olika storlekar.

Hur ofta ska man tömma sin menskopp?

Rekommendationen är att du tömmer den med 4–6 timmars mellanrum i början så kan du se hur mycket du blöder. Om din OrganiCup inte är full efter 4–6 timmar, kan du ha den inne längre nästa gång. Du kan använda OrganiCup i upp till 12 timmar, även nattetid. Vid riklig menstruation kan du behöva tömma din menskopp oftare.

Får inte menskoppen att veckla ut sig?

Gör så här. Det gör du genom att vicka på koppen både framåt ansiktet och bakåt rumpan, eller åt sidorna. Då släpper koppen förseglingen mot slidväggarna, släpper in mer luft och kan expandera/veckla ut sig. Du kan också trycka till sidorna lite grand.

Hur vet man om menskoppen är för liten?

En förutsättning för att menskoppen ska kunna snurra i sidled, är att den är rund och nästan helt utvidgad. En menskopp som är oval, lite ihoptryckt, kan inte snurra och då behöver mer luft komma in i koppen så att den kan veckla ut sig.

Är menskopp farligt?

Precis som med tamponger medför din menskopp ingen ökad risk för TSS (toxic shock syndrome). Som med alla mensskydd så är det viktigaste att hålla den ren, lämna den inte inne för länge i kroppen och använd ett pålitligt varumärke.

Kan menskoppen försvinna?

Försök att inte oroa dig om du inte kan ta ut din Mooncup. Mooncup® kan inte försvinna i kroppen. Nedan finner du några tips och tekniker som kan hjälpa. Om du har ont, om din Mooncup har suttit inne längre än 8 timmar eller om du mår dåligt ska du kontakta vår rådgivningsgrupp på +44 (0) 1273 673845.

Kan menskopp sitta fel?

Menskoppen funkar helt annorlunda, och ska hållas på plats av dina slidmuskler, precis innanför slidöppningen – betydligt lägre ner. Om du sätter in menskoppen för långt, så kommer den inte att sitta fast innanför slidöppingen, utan flytta på sig och därmed läcka.

Hur får man bort lukt från menskopp?

Om menskoppen luktar riktigt illa, så se till att koka/ångkoka den och låt den sedan stå luftigt på en sval plats utan direkt solljus som i ett badrumsskåp eller liknande. Det händer att vi råkar ut för detta och i de flesta fall försvinner lukten helt och hållet efter några dagar.

Hur vet man att menskoppen vecklat ut sig?

Du kan prova att vrida den några varv runt eller försiktigt föra in ett finger längs med koppens sida för att kolla om koppen har vecklat ut sig. Ett annat trick för att få koppen att veckla ut är att först föra den högt upp i slidan där muskulaturen är mjukare och sedan dra den neråt till rätt position.

Hur man sätter fast en binda?

Så här lägger du bindan eller trosskyddet På ena sidan av bindan eller trosskyddet finns det klister. Den sidan ska du lägga mot underbyxorna. Många bindor har också små flikar på sidorna, så kallade vingar. Du viker dem runt kanten på underbyxorna och klistrar fast dem på undersidan.

Share this post