Frågor

Hur ska man andas under forlossning?

Hur ska man andas under förlossning?

Medveten lugn andning förstärker avslappning och är du avslappnad kommer andningen lättare av sig själv. Ett bra sätt att börja är att sitta och blunda och fokusera på sin egen andning. Snart blir kroppen lugnare av att uppmärksamheten går inåt. Andningen blir då ofta av sig själv lite djupare och långsammare.

Vad är Profylaxandning?

Profylax / Psykoprofylax under förlossningen. Minska smärtan under förlossningen med rätt andningsteknik. Profylax är dock så mycket mer än bara andning. Profylax hjälper dig att vara mer närvarande under förlossningen, du förbättrar syreupptagningen och det ger dig kontroll över situationen.

Vad gör mest ont under förlossningen?

Det gör ont i nedre delen av ryggen. Det kan också stråla ner i benen och i nedre delen av magen. Senare under förlossningen blir smärtan mer intensiv. Det gör ont i magen, ryggen och ner i benen.

Vad gör man på profylax?

Profylaxkursen – träning för ett litet team Lämplig tidpunkt under graviditeten är efter vecka 25. Vi går bland annat igenom partnerns roll, andnings- och avslappningsövningar, olika förlossningsställningar samt den mentala förberedelsen.

Måste man gå på profylax?

Bättre självförtroende ger minskad oro. Det är vanligt att man går en profylaxkurs två – tre månader före beräknad förlossning. Anna Wilsby, grundare av företaget Annas Profylax, berättar om deltagare som gått kursen för att de ska våga bli gravida igen efter en tidigare, jobbig förlossningsupplevelse.

Vad är bäst att göra när man har värkar?

Andning och avslappning Kroppen kan föda av sig själv, det är inget du behöver lära dig. Men att slappna av gör att kroppens mekanismer kan fungera optimalt. Andningsprofylax, mindfulness, gravidyoga, är exempel på förberedande andningstekniker. Tips – se filmen ”Att hantera värkar”!

När vi föder ska vi andas helt lugnt, ljudlöst och som vi vanligtvis gör när vi inte är stressade, oroliga eller rädda. Vi andas som vi gör när vi är lugna och kommer därigenom att få ner kroppens stressystem. Om vi gör som kroppen gör när vi känner oss avslappnade kommer vi också att känna oss lugnare.

Share this post