Allmänning

Vad ar Baccalaureat?

Vad är Baccalaureat?

Det är en universitetsförberedande utbildning där du läser alla ämnen på engelska. Här kommer en lista på några skolor som du blir behörig till att söka efter godkänd utbildning på IB i Sverige: Universitet som Oxford, Cambridge, Princeton, Harvard, Heidelberg och Sorbonne.

Vad är IB för linje?

International Baccalaureate (IB) är ett högskoleförberedande gymnasieprogram som du läser på engelska. Programmet gör dig förberedd för att plugga vidare direkt efter studenten och du kan söka utbildningar över hela världen. Programmet passar dig som är intresserad av en internationell karriär i framtiden.

Är IB en bra linje?

På IB-programmet läser du sex ämnen, vilket är betydligt färre än på de nationella programmen. Detta innebär att du verkligen får tid och möjlighet att fördjupa dig, och på så sätt få god förståelse och goda kunskaper i de ämnen du valt.

Vad gör man på IB-programmet?

En av kurserna är alltid elevens modersmål. IB har också en kärna med en kurs i kunskapsteori, Theory of Knowledge (TOK), på 100 timmar, ett specialarbete och krav på att genomföra s.k. ”CAS-activities” med fokus på ”community service”. Ett IB-program ger grundläggande behörighet till högskoleutbildning i Sverige.

Är det svårt med IB programmet?

IB har sen länge fått sin betygsskala konverterad till svenska betyg. Under åren har skalan ändrats ett flertal gånger och det går lätt att konstatera att IB under långa perioder varit en gräddfil. På IB får man som mest 45 poäng och fram till 2000 översattes 36 poäng eller mer till 20,0.

Borde jag gå IB?

– När jag säger att jag går IB blir folk imponerade och hävdar att de aldrig skulle fixa att plugga på engelska. Men det har inte varit några problem. Och det är inte så som många tror att man pratar engelska precis hela tiden. De flesta av mina kompisar är svenskar och de pratar jag oftast svenska med, säger Pooja.

Share this post