Blogga

Varfor Hundschampo?

Varför Hundschampo?

Framför allt skiljer sig nämligen hundens pH-värde mycket från vårt, och de behöver därför produkter som är anpassade för detta. Det behöver inte vara svårt att välja schampo för din hund. Har den inga problem med sin päls går det utmärkt med ett ”vanligt” hundschampo för normal päls.

Vilket schampo hund?

Animigo Schampo för Hund och Katt. På första plats i vårt test över de bästa hundschamporna idag hittar vi Animigos schampo för hund och katt.

  • Allergenius Dog Specialschampo 250 ml.
  • Karlie Perfect Care Tjärschampo.
  • Espree Hundschampo.
  • K9 Hundschampo (Aloe Vera)
  • Finns det torrschampo för hundar?

    Dirty Dawg är ett högkvalitativt torrschampo speciellt framtagen för att hålla din hund ren och fräsch utan behov av vatten. Schampot behöver inte sköljas ut men är ändå effektivt och skonsamt för hunden. Dirty Dawg är ett perfekt och enkelt alternativ till ett traditionellt schampo.

    Hur tidigt bada valp?

    Det är viktigt att komma ihåg att du inte ska bada valpen för ofta, eftersom det kan leda till obalans i hudens naturliga pH-värde och torka ut pälsen. Bada endast valpen när det behövs när den växer.

    Hur badar man en valp första gången?

    Vänj hunden tidigt vid att bli duschad. Belöna hunden om den står lugnt. Om hunden verkar rädd behöver du inte starta vattnet första gångerna utan bara träna på att stå i duschen eller badkaret. När vattnet är igång ska du vara lugn men bestämd.

    Kan man tvätta sin hund med såpa?

    – Absolut inte. Numera finns det milda schampo- och balsamprodukter med rätt pH-värde som både stärker och återfuktar. Förr i tiden tvättade man hundar i såpa och diskmedel, vilket givetvis inte var bra för hunden eftersom det verkade uttorkande och irriterande på både hud och päls.

    Share this post