Rekommendationer

Vilka bindor ar bast vid forsta mensen?

Vilka bindor är bäst vid första mensen?

o.b.® ProComfort™ Mini är är särskilt lämplig för unga flickor. Det är mycket osannolikt att slidkransen blir ett hinder. Hormonförändringarna som alltid föregår den första mensen påverkar slidkransen innanför slidöppningen.

Vad är vanligast tampong eller binda?

De vanligaste sorternas skydd är tampong, menskopp, binda och trosskydd. Du kan köpa alla utom menskopp i de flesta mataffärer, kiosker och på apotek.

Är tampong bättre än binda?

Oavsett om du använder tamponger eller bindor så är båda lika effektiva och hygieniska när du väl kommer på hur du ska använda dem. Därför är det bäst att prova på båda och sedan välja det skydd som känns mest praktiskt och bekvämt för just dig. Vissa kvinnor använder både tampong och binda för ett extra gott skydd.

Hur många bindor ska man använda per dag?

Det beror på om du blöder mycket eller lite. Om det är första dagen på mensen så blöder du kanske lite mindre och behöver inte byta lika ofta som mitt under mensen då du blöder mer. Men ungefär var tredje-fjärde timme är ganska lagom.

Vilken är den bästa bindan?

Bäst i test med betyget 4,8 blir Always, främst tack vare sin absorptionsförmåga som är klart bättre än övriga märken i testet. Nästan lika bra – 4,7 – är Siempre som är bäst på att kapsla in vätskan. Natracare, testets tunnaste binda, får på grund av sin långsamma absorption betyget 2,2 och intar jumboplatsen.

Kan man bada med binda när man har mens?

Om du badar i badhus eller liknande så behöver du använda tampong eller menskopp. Bindor fungerar dessvärre inte i vattnet då de suger upp vätska vilket leder till att de kommer suga upp badvattnet och inte hjälpa dej att suga upp mensblodet.

Vilken storlek på binda?

Vilken binda du ska välja beror på hur mycket mens du har, och på vad du känner dig bekväm med. Du kan välja en tjockare och längre binda om du blöder mycket. Det kan kännas bekvämare med en mindre binda om du har lite mens. Du kan använda bindor som är lite längre när du ska sova för att mensen inte ska hamna utanför.

Hur många bindor behöver man?

Du bestämmer själv hur ofta du vill byta binda eller trosskydd. Du behöver inte byta varje gång du går på toaletten. De flesta blöder mest under mensens första dagar, och behöver byta oftare då. Bindor och trosskydd kan börja lukta eller läcka om du använder dem för länge.

Hur många bindor använder man per mens?

Den genomsnittliga menstruerande personen använder ca 12,000 – 16,000 engångsbindor eller tamponger under en livstid, räknar vi om det i pengar så stiger summan rätt fort till enorma proportioner. Under en livstid så spenderar vi som har mens ungefär 25 000 kronor på mensskydd.

Share this post