Frågor

Varfor ska man inte raka sig?

Varför ska man inte raka sig?

Enligt vissa studier finns det ett tydligt samband mellan rakning och sexuellt överförbara sjukdomar. Infektioner som HPV och syfilis var starkt förknippade med dem som rakade ofta. Visserligen är det svårt att definiera ett samband och det kan vara att de som rakar sig har sex oftare.

När började man raka sig?

Vi vet egentligen inte varför man någon gång redan omkring år 30 000 f.Kr. började raka sig, men man antar att grottmänniskorna vid någon tidpunkt kom på att stycken av flinta kunde slipas vassa och användas som rakblad. Även försök med snäckskal lär ha gjorts, tills man på 3000-talet f.Kr.

När började kvinnor raka sina ben?

Trenden fick stort genomslag och spred sig över delar av världen med modet. När kjolarna blev kortare på 1920-talet och strumporna blev tunnare så började kvinnor även raka benen.

Hur rakar man sig förr i tiden?

De första redskapen för rakning och putsning tros ha varit primitiva pincetter och flintredskap. De gamla egyptierna rakade hela kroppen, åtminstone i de högre samhällsklasserna. Omkring 4000 f.Kr. tillverkas rakknivsliknande redskap av kopparlegering i Egypten.

Att sluta raka sig minskar risken för utslag och för infektioner. Ett snitt eller knick efter rakning är oundvikligt. Det är inte bara irriterande utan kan också leda till infektioner om de inte behandlas på rätt sätt. Utöver detta fungerar ditt könshår som en sköld för dina könsorgan.

Vad ska man göra efter man hår rakat sig?

Det kan i sin tur leda till irriterad hud, hårsäcksinflammation och röda prickar. För att förhindra att ovanstående problem uppstår är det alltid bra att smörja in kroppen efter rakning. Förslagsvis med en återfuktande kräm likt aloe vera. Aloe veran lindrar och gör att din hud känns len och mjuk.

Vad händer om man aldrig rakar sig?

Du slipper klåda En del får klåda efter att de rakat sig. Andra när det har börjat växa ut. Något du helt enkelt löser genom att antingen fortsätta raka dig, eller låta håret växa ut, skriver RFSU.

Share this post