Rekommendationer

Varfor tappar pelargonen bladen?

Varför tappar pelargonen bladen?

Är det kring rumstemperatur håller sig pelargonerna fina och kan blomma hela vinter om de får tillgång till extra ljus i form av växtbelysning, men de klarar sig utan. Då blir de dock oftast rätt fula och riskerar tappa blad. Allat beroende av hur nära fönster de står.

Var trivs pelargoner?

Läget. Pelargoner älskar ljus och värme och därför trivs de utmärkt i varma och soliga lägen. De flesta sorter fungerar även i halvskugga till skugga men blommar då inte lika rikligt. Ett vindskyddat läge är att föredra och planteras pelargonen i en rabatt bör den vara väldränerad.

Kan man klippa ner pelargoner på hösten?

Lika många olika pelargoner det finns, lika många olika guider på hur du kan beskära dina pelargoner finns det. Vissa låter plantan ta igen sig mellan omplantering och beskärning, vissa klipper ner dem på hösten. Det finns många sätt, så testa det som passar dig bäst för att väcka dina pelargoner till liv.

Vad gör man med pelargoner på hösten?

Om du vill spara dina pelargoner över vintern, slutar du med näringsgivorna på sensommaren och tar in plantan, innan frosten kommer. Pelargonerna kommer från trakter där vintrarna är milda och frost är sällsynt. Så bör de övervintra — ljust och frostfritt, idealtemperaturen är 5 – 10°.

När ska man ge näring till pelargoner?

Skötsel av pelargoner Häll svag dos av Blomsterlandets Pelargonnäring i vattnet från vår till höst, då får du en längre med ihållande blomning över sommaren. Vintertid bör växterna stå så ljust som möjligt och svalt och då vattnas sparsamt, utan näring.

Vilket djur äter pelargoner?

Rådjuren är lika sugna på grönsaker som du är, och dina rosor och pelargoner blir smaskiga efterrätter.

Vart trivs pelargoner bäst?

Pelargoner härstammar från Sydafrika och de trivs bäst i ett soligt och ljust läge. Ju soligare, desto bättre! De flesta sorter fungerar även i halvskugga till skugga men blommar då inte lika rikligt.

Vad göra med pelargoner på hösten?

Share this post