Frågor

Hur ska man raka sina ben?

Hur ska man raka sina ben?

Guide: Hur du bäst rakar benen

  1. Börja med att skrubba huden. Ett viktigt tips är att alltid börja med att skrubba huden.
  2. Rakborste till att raka benen.
  3. Vilken rakhyvel bör jag använda?
  4. Byt rakblad ofta.
  5. Använd rakkräm.
  6. Torraka inte!
  7. Återfukta benen.

Hur många gånger kan man använda ett rakblad?

Enligt dermatologen Whitney Bowel så borde du byta hyvel så ofta som vid var femte till var sjunde rakning. Detta eftersom bakterietillväxten på rakbladet börjar efter bara några användningar.

Vilket håll ska man raka benen åt?

Åt vilket håll är det bäst att raka? Riktningen spelar ingen roll. Moderna rakhyvlar brukar vara så pass effektiva att de biter på hårstråna oavsett vilken riktning du rakar åt. Under armarna, till exempel, växer hårstråna åt många olika håll så där är det bäst att raka i flera riktningar.

Hur rakar man sig när man har stubb?

Håll rakapparaten med ett stadigt tryck och gör lätta cirkelrörelser. 4. Raka området under kindbenen med mini-rakapparaten och forma försiktigt en oval form nedåt. Du kan också dra en rak diagonal linje från polisongens början till mustaschens kant.

Hur ofta ska man byta sin rakhyvel?

Dermatologen Jeanine Dowie rekommenderar att du byter rakhyvel efter 5-10 rakningar för att undvika just röda småsår och infektioner. Antalet varierar beroende på hur tjockt ditt hår är och hur stort område du rakar, skriver Shefinds. Den som har tunt hår och rakar sig varje dag bör byta rakhyvel var tionden dag.

Vad är bäst att raka benen med?

Använd raklödder istället för tvål när du ska raka benen. Raklödder gör så att det är vatten kvar i håret och att rakhyveln lättare glider över huden, medan tvål både kan förstöra din rakhyvel och torka ut din hud. Det är viktigt att ha ett bra rakblad eftersom de ger en närmare, mjukare och mer behaglig rakning.

Share this post