Ny

Hur ser Tvattsymbolen ut?

Hur ser Tvättsymbolen ut?

Om du ser ett extra streck under baljan med en prick inuti betyder det att plagget bör tvättas i fintvätt. Tvättsymbolen med två prickar i en balja betyder att plagget kan tvättas i 40 grader Celsius. Baljan med tre prickar inuti betyder att plagget kan tvättas i upp till 50 °C.

Vad menas med handtvätt?

Genom att tvätta för hand så ger du dina plagg en extra skonsam tvätt som inte sliter på tyget lika mycket som en tvätt i tvättmaskinen skulle ha gjort. Det är bl. a. därför ömtåliga plagg av till exempel siden och ylle ska handtvättas.

Vad betyder W på kläder?

W i en ring betyder ”Wetclean” eller på svenska ”Kemtvätt i vatten”. Det är en speciell skonsam metod för vattentvätt av plagg som normalt borde kemtvättats. Det är bara vissa tvätterier som har denna metod. Det innebär att trumman rör sig betydligt mindre än vid en vanlig vattentvätt.

Vad betyder siffrorna på tvättmaskinen?

Siffran i symbolen anger i vilken temperatur du ska tvätta plagget i tvättmaskinen. Temperaturangivelse: Symbolen för maskintvätt innehåller inte alltid en direkt gradangivelse med siffror, utan bara ett antal prickar, 1 till 6 stycken. Prickarna representerar antalet grader plagget klarar att tvättas i.

Vad är symbolen för sköljmedel?

II-symbolen: här häller du tvättmedlet i när du ska köra en vanlig tvätt utan förtvätt. *-symbolen: avser vart du ska hälla i sköljmedel, om du så önskar använda det.

Hur ser symbolen ut för torkning?

Torktumlarsymbolerna är fyrkantiga med en cirkel inuti. En tom cirkel betyder att kläderna kan torkas som vanligt i torktumlaren. Antalet prickar indikerar vilken temperatur plaggen bör torkas i: En prick betyder låg temperatur.

Hur lång tid tar en handtvätt?

Hur lång tid ska man tvätta händerna? Effektiv handtvätt med tvål och vatten bör ta minst 15 sekunder. Med avsköljning och torkning bör handtvätten ta minst 60 sekunder.

Hur handtvätta kläder?

Handtvätt

  1. Fyll handfatet med vatten. Följ tvättråden i plagget för rätt vattentemperatur.
  2. Lös upp tvättmedlet innan du lägger i plagget. Använd gärna flytande tvättmedel, det löser sig snabbare.
  3. Gnugga tvätten ren.
  4. Skölj noga.

Vad betyder handtvätt på tvättmaskin?

Handtvätt: Symbolen för handtvätt är en hand i en balja. Handtvätt indikerar just det faktum att plagget ska tvättas för hand. Tvätta plagget i en balja eller ho med ett skonsamt tvättmedel som du gnider in i plaggets tyg. När plagget är dränkt i tvättmedlet sköljer du ur det.

Share this post