Blogga

Vilka fetter finns i lax?

Vilka fetter finns i lax?

Det är lika mycket omega-3 som det finns i en portion lax eller 1-2 matskedar rapsolja. Bakgrunden till rekommendationerna i NNR 2012 är bland annat att de fleromättade fettsyrorna linolsyra (omega-6) och alfalinolensyra (omega-3) bidrar till att behålla normala kolesterolnivåer i blodet.

Hur mkt fett i lax?

VI ÄLSKAR LAX Lax är rik på vitaminer, mineraler och sunda fettsyror och dessutom smakar den fantastiskt….Näringsinnehåll i lax.

Innehåll Innehåll per 100 g
Protein i lax (g) 19,5
Fedt i laks (g) 12,6
Omega-3-fettsyror i lax (g) 2,60
D-vitamin i lax (µg) 8,62

Kan man gå upp i vikt av lax?

Myt 5: Du går upp i vikt av lax Laxen har dessutom ett högt innehåll av proteiner, som mättar bra och sätter lite extra fart på förbränningen. Men rätt ska vara rätt: laxens olja ger dig lika många kalorier som samma mängd fett i ost, grillkorv och mjölkchoklad.

Vad händer om man äter lax varje dag?

Det finns inget som tyder på att det skulle vara en hälsorisk att äta odlad lax om man äter enligt Livsmedelsverkets kostråd. Rådet är att man bör äta fisk och skaldjur 2-3 gånger i veckan och variera sorterna.

Näringsinnehåll per 100 g lax Fettsammansättningen är gynnsam med ett högt innehåll av omättat fett, bland annat de viktiga omega-3 fettsyrorna EPA och DHA. Överlag behöver svenskar äta mer omega 3, i 100 g lax finns över 2 g vilket gör det till en mycket god källa av fettsyran.

Vilken typ av fett finns i fisk?

Feta och medelfeta fiskar som sill, lax och makrill är också våra viktigaste källor till de särskilda omega-3-fetterna DHA och EPA, som kan minska risken för hjärt- och kärlsjukdom. Barn behöver omega-3-fett bland annat för att hjärnan och synen ska utvecklas normalt.

Share this post