Blogga

Vad ska man gora nar man ar Godissugen?

Vad ska man göra när man är Godissugen?

– Om du vill hämma ditt sockersug bör du dricka mycket vatten och äta fet och proteinrik mat. Avokado, ägg och nötter är superalternativ att äta som mellanmål på eftermiddagen. Om du blir sötsugen på kvällen kan man testa att göra lite popcorn med salt och kanel.

Hur gör jag för att bli av med mitt sockerberoende?

Vad kan jag göra för att bli av med sötsug?

  1. Undvik snabba kolhydrater. Snabba kolhydrater kan kicka igång ditt sockersug då ditt blodsocker stiger fort och sjunker snabbt igen.
  2. Undvik dolt socker i livsmedel.
  3. Ät regelbundet.
  4. Drick vatten.
  5. Drick te eller kaffe.
  6. Borsta tänderna.
  7. Spela ett spel på din mobil.
  8. Krama någon.

Varför får man sötsug på kvällen?

Under dagen ökar i regel nivån av stresshormoner i blodet och det gör att många av oss är extra sugna på kvällen. Det beror på att mat, allra helst det kaloririka söta och feta, ger hjärnans lustcentra en kick och får oss att slappna av och må bättre, precis som en lugnande medicin.

Varför blir man Sockersugen?

Stress ökar sockersuget, då kroppen önskar mer snabb energi vid stress och flykt. Gör istället såhär: När du känner stress, ta det lugnt, andas djupt och försök slappna av – eller ta ett glas vatten – istället för att automatiskt äta.

Hur bryter man sockerberoende?

18 rekommenderade metoder för att bli av med ditt sockerberoende

  1. Ät regelbundet.
  2. Ät riktig mat.
  3. Ät protein till frukost.
  4. Ha med protein och bra fett i varje måltid.
  5. Krydda rätt.
  6. Ät en bra multivitamin varje dag.
  7. Rör på dig.
  8. Sov ordentligt.

Varför är vi så sugna på socker?

Efter en sockerrik måltid svarar kroppen med att pumpa ut mycket insulin för att sänka sockret i blodet och få in det i cellerna. Ju mer socker desto mer insulin. Blodsockret sjunker till en så låg nivå att det enda du är sugen på är mer socker och du hamnar i en negativ spiral.

Hur gör man en Sockerdetox?

Börja med att ta bort dessa från din kost under 30 dagar. Ta även bort produkter med uppenbart mycket tillsatt socker, såsom godis, glass, bakverk och läsk. När det gäller övriga livsmedel är en bra riktlinje att undvika sådant som innehåller mer än 10 gram tillsatt socker per 100 gram.

Hur lång tid tar det att bli av med sötsuget?

Efter fyra till åtta dagar klingar det värsta av. Det är viktigt att du hjälper kroppen att känna sig i balans, det bästa sättet är att äta regelbundet. Planera noga vad och när du ska äta, och se till att ha allt du behöver hemma. Då slipper du sug på grund av lågt blodsocker, som kan spoliera allt.

Hur lång tid tar det att bli fri från sockerberoende?

Att bli nykter sockerberoende är ett livsprojekt. Tänk på att det tar ungefär ett år för kroppen att komma i balans kemiskt. Och då minskar sötsuget rejält. Med bra mat och rätt tankar kommer du klara det!

Hur lång tid tar det att få ut socker?

När du slutar att äta socker kan du uppleva att du sakta med säkert får mer energi, och du kan känna dig mindre trött. Det sker eftersom ditt blodsocker blir mer stabilt. Ett högt sockerintag får ditt blodsocker att stiga, för att därefter falla snabbt igen, och den processen kan göra kroppen trött.

Share this post