Trendig

Var ar Amy Diamond fodd?

Var är Amy Diamond född?

NorrköpingAmy Deasismont / FödelseortNorrköping är en tätort i Norrköpings kommun i Östergötland i Sverige, och centralort för kommunen. Norrköping är Sveriges elfte största tätort med 96 776 invånare 2018. I Norrköpings kommun bor det 144 458 invånare 2021.
Norrköping ligger längst in i Bråviken på bägge sidor om Motala ström som rinner genom staden. Wikipedia

Har Amy Diamond bytt efternamn?

Och hon har inte bytt namn, försäkrar hon på telefon från Sverige. – Diamond är mitt artistnamn som sångerska, Deasismont är mitt riktiga namn. Hon har varit känd som popsångerska sedan hon var tolv år. Gjort skivor, varit med i Melodifestivalen, skådespelat lite grann i tv-serier.

Vad heter Amy Diamond på riktigt?

Amy Deasismont var tidigare känd under artistnamnet Amy Diamond. Nu debuterar hon som manusförfattare och skapare av serien Thunder in my heart, som hon arbetat med i sex år och där hon även spelar huvudrollen. Serien handlar om de första skälvande åren i vuxenlivet.

Har Amy Diamond?

Amy Deasismont har skrivit manus och spelar huvudrollen i ”Thunder in my heart” Amy Deasismont är kanske fortfarande mest kände under sitt artistnamn – Amy Diamond. Men nu har hon lagt barnstjärneglorian på hyllan och gör i stället debut som manusförfattare och regissör i serien ”Thunder in my heart” på Viaplay.

Vart tog Amy Diamond vägen?

Och nu förverkligar hon ännu en, står mitt i en ny karriär, och hon fullkomligt älskar det. Nu i sommar syns hon i regissören Lukas Moodyssons serie Gösta, som sänds på HBO Nordic. För Amy älskar att kasta sig ut, prova nytt, utmana sig. – Jag har alltid valt prestationsinriktade yrken.

Är Amy Diamond skorpion?

Namnsdag 26 Oktober. Stjärntecken den som är född den här dagen har stjärntecknet Skorpionen.

Var tog Amy Diamond vägen?

Hon kallade sig då Amy Diamond och slog igenom som artist med låten What’s in it for me, som blev en stor hit i hela Skandinavien och låg på olika topplistor i över fyra månader. Men nu har Amy lagt musiken på hyllan, i alla fall för nu. Idag arbetar hon istället som skådespelare, programledare och manusförfattare.

Varför slutade Amy Diamond med musik?

I samma intervju berättar hon också varför hon nu valt att sluta helt med musiken, med tanke på den lovande karriären som hon skapade sig under tonåren. – Jag började tappa lusten lite för att jobba med musik när jag var runt 22, och då hade jag hållit på i tio år, säger Amy och skrattar.

Hur ser Amy Diamond ut idag?

Sedan 2015 har Amy slutat jobba under sitt gamla artistnamn ”Diamond” och använder sitt eget namn, Amy Deasismont. Det kändes inte naturligt att ha ett artistnamn när hon började jobba som skådespelare. Aktuell som hon nu är i tv-serien av Lukas Moodysson.

Varför bytte Amy Deasismont namn?

Hennes mamma är svensk och hennes pappa är från England. När Amy skulle välja ett artistnamn blev det Amy Diamond. – Mitt efternamn är ganska svårt att uttala och stava till. Och Diamond betyder diamant på engelska och låter lite som Deasismont.

Vad heter Amy Deasismont?

Amy Linnéa Deasismont (uttal: [’dɛsismɔnt]), tidigare känd som Amy Diamond, född 15 april 1992 i Norrköping, är en svensk popsångerska, skådespelare, programledare och manusförfattare.

Vart bor Amy Deasismont?

Amy föddes den 15 april år 1992 och är idag 29 år gammal. Hon är från Norrköping men bor nu i Stockholm tillsammans med sin pojkvän Charlie.

Share this post