Ny

Vad ar anbudssokande?

Vad är anbudssökande?

Anbudssökande. Med anbudssökande avses den som har ansökt om att få eller inbjudits att delta i ett förfarande som genomförs i fler än ett steg (1 kap. 8 § LOU).

Vad innebär en överprövning?

En överprövning innebär att ett åklagarbeslut granskas av en högre åklagare (överåklagare/vice överåklagare). En överprövning kan leda till att ett beslut ändras eller att det bedöms vara korrekt och därför inte ändras. Undantagsvis kan beslut också överprövas av riksåklagaren.

Vad innebär selektivt förfarande?

Ett selektivt förfarande är ett tvåstegsförfarande. Alla leverantörer kan ansöka om att få delta i upphandlingen. Först kontrolleras att leverantörerna uppfyller de krav som ställs på dem. Sedan bjuds de anbudssökande som bedöms uppfylla kraven in att lämna anbud.

Är leasingavtal avdragsgill?

Ett leasingavtal brukar nästan alltid omfatta flera år. Enligt bokförings- och skattereglerna som detta program följer måste en förhöjd förstahyra som överstiger 5 000 kr delas upp som avdrag på de år som leasingavtalet omfattar.

Vad ska en Upphandlingsrapport innehålla?

Dokumentationen bör som ett minimum innehålla följande uppgifter: den upphandlande myndighetens namn och organisationsnummer. föremålet för upphandlingen. hur konkurrensen tagits till vara (till exempel annonsering eller vid direktupphandling ett meddelande på myndighetens webbplats)

Är tilldelningsbeslut offentligt?

Ett tilldelningsbeslut som fattats är en allmän handling. En allmän handling är som huvudregel offentlig. I undantagsfall kan man sekretessbelägga uppgifter i allmänna handlingar men för att göra detta krävs stöd i offentlighets- och sekretesslagen.

Vad är utvärderingskriterier?

De kriterier som användas för att utvärdera det ekonomiskt mest fördelaktiga anbudet inför tilldelning av kontrakt. Kallas även utvärderingskriterier eller ”bör-krav”.

Hur bokför man leasing av maskin?

Kostnaderna för hyra av maskiner som utgör ett operationellt leasingavtal klassificeras som övriga externa kostnader och bokförs i kontogrupp 52. En leasad maskin i ett finansiellt leasingavtal redovisas som maskiner och inventarier i kontogrupp 12 och som en långfristig skuld i kontogrupp 23.

När får man dra hela momsen på Leasingbil?

Du får vanligtvis dra av 50 procent av momsbeloppet när företaget hyr (leasar) en bil (t. ex. tjänstebil) som momsmässigt utgör personbil för användning i momspliktig verksamhet. En förutsättning för avdraget är att bilen körs minst 100 mil per år i den momspliktiga verksamheten.

Share this post