Blogga

Kan man lasa flera kurser samtidigt pa komvux?

Kan man läsa flera kurser samtidigt på komvux?

Oftast kan man läsa upp till 400 poäng samtidigt per termin, det kan t. ex. vara 4 st 100 poängkurser. Om du vill läsa fler kurser än det kan du söka de till en annan termin.

Kan man läsa om en kurs på komvux?

Höja betyg eller läsa tilläggskurser Om du har fått betyget F kan du läsa om på kursen på komvux. Vad är en prövning? En prövning är en tenta (ofta både skriftligt och muntligt) som du gör för att höja betyget i en kurs eller för få ett betyg i en kurs du inte har gått på gymnasiet.

Måste man gå komvux?

Nu visar det sig att man måste vara 20 år för Komvux. Har via Skolslussen endast blivit hänvisad till en kurs en dag i veckan på ett gymnasium men det räcker inte. Panik – kan man få dispans att få en Komvux plats trots 19 år?

Har man sommarlov på komvux?

Skolverkets bedömning är att kravet på kontinuerlig utbildning innebär att kommunerna ska bedriva utbildning under hela året, utan uppehåll för till exempel sommarlov. Skolverket har inte något bemyndigande att föreskriva närmare om vad det kan innebära.

Hur många poäng kan man läsa på komvux samtidigt?

Hur många poäng kan jag läsa samtidigt? Vanligtvis kan du läsa 400 poäng per termin, men det kan variera från kommun till kommun. Så för att vara säker, kontakta din kommun och fråga vad som gäller just där.

Kan man läsa svenska 2 och 3 samtidigt?

Ett annat alternativ är att du går över till komvux efter åk3 på gymnasiet och läser svenska som andrasrpåk 3 på komvux (på heltid läser du den kursen på fem veckor). Det är annars inte omöjligt att du kan bli klar med steg 2 och 3 i svenska – under nästa läsår.

Hur många gånger får man läsa en kurs på komvux?

Som det är idag så finns det inte någon sorts förbud mot att läsa samma kurs på komvux hur många gånger som helst. Dock har komvux begränsade ekonomiska resurser. Enligt Vuxenutbildningsförordningen måste komvux prioritera ”personer med kort tidigare utbildningsbakgrund”, dvs de som inte alls läste på gymnasiet.

Share this post