Rekommendationer

Varfor vaxa mobler?

Varför vaxa möbler?

När du har målat dina möbler och färgen har torkat är det dags att vaxa. Chalk Paint™ Wax skyddar den målade ytan. Vaxet förseglar färgen och gör ytan lättare att hålla ren. Vaxet tar också fram skönheten och strukturen i färgen och gör det du målat ännu vackrare genom att ge kulören djup och lyster.

Hur skyddar man ett träbord?

Förebygg. Skydda alltid möbeln mot varma föremål, starka lösningsmedel och vatten. Var försiktig när du placerar hårda eller vassa föremål som kan skada ytan på din möbel. Använd underlägg, filttassar eller tygmaterial.

Hur behandlar man ett träbord?

Underhåll ytan några gånger om året med en torkande olja t ex möbelolja eller dylikt. Gnid in olja i träfiberriktningen. Innan ytan torkar (inom 15 min) kan man slipa med fint slippapper och torka med torr trasa. Helt torr är inte ytan förrän efter ett par dagar.

Hur vaxar man möbler?

Vaxa

  1. Använd shellackpolityr och mätta ytan med detta. Stryk på med en pensel eller sudda med en tygtrasa.
  2. Slipa ytan lätt med våtslippapper nr 240.
  3. Stryk på vax med en trasa.
  4. När vaxet har torkat torkar du av ytan med en mjuk trasa.
  5. 5.Nu är det dags för slutfinishen.

Hur använda Möbelvax?

Arbeta med vaxpenseln tills den är ”tom” på vax. Avsluta med att känna med trasa eller hand att ytan är ”hal” och att du inte ”fastnar”. Polera ska du göra senare, efter ca 24 timmar. Om du försöker polera vaxet för tidigt, innan lösningsmedlet helt har försvunnit, kommer du att skala av vaxet från ytan.

Hur vaxa möbler?

Hur tar man bort vax från möbler?

Liberon Möbelrengöring tar effektivt bort gammalt vax, polish, olja, fett o. dyl. Använd alltid Liberon Möbelrengöring före vaxning, ej vatten. Liberon Möbelrengöring löser upp smuts men ej träets naturliga hartser, är skonsam och innehåller skyddande vegetabilisk olja.

Hur behandlar jag en Ekskiva?

Ekträ är vackert och på många sätt unikt. Därför kan du inte behandla en bänkskiva i ek på samma sätt som andra träslag….Natursåpa

  1. Blanda vatten och såpa.
  2. Tvätta skivan i träets längdriktning med en trasa eller en svamp.
  3. Upprepa behandlingen med såpa (steg 2) ytterligare två gånger.

Hur olja in träbord?

Hur du oljar in ett ekbord

  1. Börja med att slipa. Innan det är dags att börja behandla med olja bör du slipa bordet en aning för att bli av med skavanker.
  2. Pensla på olja på bordet.
  3. Torka bort överflödig olja och låt bordet vila.
  4. Efterpolera bordet för att få fram rätt lyster.

Måste man behandla trä inomhus?

Den invändiga ytbehandlingen av trä bör underhållas i takt med att användningen sliter ned behandlingen och de dekorativa och skyddande egenskaperna minskar. Ytor som fönsterbrädor och bänkar där man ställer saker slits fortare och även ytor som utsätts för fuktbelastning kräver ett tätare underhåll.

Share this post