Populära

Vad ar SAFe ramverk?

Vad är SAFe ramverk?

SAFe är ett öppet ramverk som strävar efter att ge företag och organisationer en holistisk syn på agilt arbete där hela eller valda delar av organisationen får plats under dess paraply.

Vad menas med agila metoder?

Agilt betyder lättrörligt och det är precis vad agila arbetsprocesser är. Agilt ledarskap handlar mer om att skapa förutsättningar för dina medarbetare – än att bestämma. Teamen styr processen, men jobbar mot ett gemensamt definierat slutmål med flera delmål på vägen.

Vad är en Epic?

Betyder att något är episkt. När något händer eller någon gör något storslaget så följs det ofta av uttrycket ”epic”.

Vad är pi planering?

Program Increment-planering (PI) är en ansikte-mot-ansikte, rytmbaserad planeringshändelse som fungerar som taktpinne för Agile Release Train (ART), och riktar in alla team inom ART på ett gemensamt mål.

Vad innebär SAFe?

Scaled Agile Framework (SAFe) är en beprövad verktygslåda för att tillämpa agila metoder på ett helt företag eller en hel organisation under utveckling. SAFe har fått stort genomslag och används i Sverige av flertalet större företag. SAFe består av tre nivåer: team, program och portföljhantering.

Hur fungerar SAFe?

SAFe är ett ramverk för de företag och myndigheter som vill ställa om, bli innovativa, skapa tydligt kundfokus och kunna följa dagens snabbrörliga marknad. Viktigt är att SAFe inte kräver någon omorganisation, ramverket implementeras som en virtuell organisation parallellt med befintlig organisation.

Hur skriver man en Epic?

Först tar man fram epics (övergripande user stories) som man sen bryter ner till user stories. På varje user story skapar man upp acceptance criterias för att tydliggöra för Utvecklingsteamet/testare vad dom ska byggas i sprinten.

Vad är acceptanskriterier?

Acceptanskriterier kan beskrivas som de kriterier som en komponent eller ett system ska uppnå för att accepteras av en användare, kund eller liknande. I webbutveckling bidrar acceptanskriterier till att avgränsa uppdraget, beskriva vad som ska uppnås, för att kunna planera och som grund när man testar.

Vad är pi objectives?

Det primära målet med PI planeringen är att teamen hanterar de features som har förberetts till planeringen, de som har högst prioritet i backlogen, genom att bryta ner dem i User Stories samt reda ut frågetecken och beroenden, både interna och externa.

Vad är en feature Agile?

Den information samlas in från produktägaren, användarundersökningar, chefer etc – från relevanta källor med andra ord. Alla önskningar/features hamnar i en product backlog, som helt enkelt är en samling för features.

Share this post