Frågor

Vem kan vidimera en fullmakt?

Vem kan vidimera en fullmakt?

Den som bevittnar en fullmakt skriver sin namnteckning, namnförtydligande och telefonnummer på fullmakten och intygar på så sätt att man sett fullmaktsgivaren skriva under fullmakten. Vem som helst kan vara vittne och bevittna en fullmakt med vissa undantag. Som vittne godkänns inte: person under femton år.

Vilka kan vidimera?

Att vidimera betyder att en person (någon annan än du själv) intygar att en kopia stämmer överens med handlingen i original. Personen ska skriva på kopian att den stämmer överens med originalet (exempel: ”jag intygar att kopian stämmer överens med originalet” eller ”vidimeras”).

Kan sambo bevittna fullmakt?

Det finns inget hinder mot att två sambos bevittnar en fullmakt, vittnenas inbördes relation till varandra spelar ingen roll.

Vad är en bevittnad fullmakt?

Bevittnad fullmakt. En fullmakt som är bevittnad har större bevisvärde än om den inte är det. Därav kan det vara klokt att få sin fullmakt bevittnad. Begränsning av fullmakt. Fullmakten kan vara begränsad till visst ämnesområde, till visst ärende eller till viss tid, vilket ska anges.

Vad krävs för att en fullmakt ska vara gällande?

Inga särskilda formkrav krävs för de flesta fullmakter för dessa ska vara gällande. Inte heller finns det något krav på att en fullmakt ska vara bevittnad för att vara giltig. Endast för fullmakter för köp, byte eller gåva av fast egendom och bostadsrätt ställs krav på att fullmakten både ska vara skriftligt och bevittnad för att den ska vara

Har man upprättat en skriftlig fullmakt?

Har man upprättat en skriftlig fullmakt så måste denna vara undertecknad för att vara giltig. En fullmakt som är bevittnad har större bevisvärde än om den inte är det. Därav kan det vara klokt att få sin fullmakt bevittnad. Fullmakten kan vara begränsad till visst ämnesområde, till visst ärende eller till viss tid, vilket ska anges.

Share this post