Blogga

Kan bivax bli for gammalt?

Kan bivax bli för gammalt?

Vaxet kan också ha förlorat många av sina bra egenskaper om det värmts upp för mycket och för länge. Du som vill använda bivax till salvor och hudvård bör därför i min mening inte använd vax som återvunnits flera gånger, som till exempel de ark som säljs av biodlingsföretag.

Vad är bivax bra mot?

Utöver sin konsistens har bivaxet även en bra förmåga att binda vatten och hjälper därför till att emulgera olja med vatten i cremer och lotion. Bivaxet fungerar fuktighetsbevarande och mjukgörande med en skönt skyddande känsla för huden – utan att täppa till porerna.

Hur äter man Kakhonung?

Du äter honungen genom att vaxkakan tuggas hel, vaxresterna blir till en klump som kan spottas ut eller sväljas. Vaxet är helt ofarligt att äta. Riktigt naturligt godis ! Honungen varierar i smak, färg och konsistens beroende på vilken nektar som funnits tillgänglig i området.

Vart köper man honungskaka?

Honungskaka eller honung i vaxkaka kallas den honung som serveras eller säljs obehandlad i vaxkaka. Kakhonung kan sägas vara det naturligaste sättet att äta honung på och är en riktig delikatess. Vaxkakan tuggas och vaxresterna spottas ut.

Hur använder man bivax på möbler?

Polish med bivax är utmärkt att behandla möbler av trä med. Använd sparsamt och polera med en trasa efteråt för bättre glans. Bivax köper du hos din lokala biodlare eller biredskaphandlarna. Skär bivaxet i mindre bitar för att lättare kunna väga/smälta.

Hur används bivax?

12 smarta idéer – därför behöver du bivax hemma

  1. Läppsalva. Cerat med mineraloljor gör ofta läpparna fnasiga med tiden.
  2. Bivaxsalva. Bivax och olja med en högre halt av just oljan ger en skyddande salva.
  3. Bivaxdukar.
  4. Ljus av bivax.
  5. Trådhjälp för handsöm.
  6. Möbelpolish.
  7. Ge bättre glid.
  8. Stormsäkra tändstickor.

Vad gör man med en honungskaka?

Honungen varierar i smak, färg och konsistens beroende på vilken nektar som funnits tillgänglig i området. Bisamhällen som tillverkar kakhonung står i skogen i Småland. Njut av din honungskaka på grekisk yoghurt toppad med nötter och frö eller som topping på färska frukter och bär.

Share this post