Frågor

Hur sker uppfoljningen?

Hur sker uppföljningen?

Behandlingen ska bedömas, dokumenteras och utvärderas kontinuerligt under vårdtillfället [1]. Hur ofta uppföljning sker beror på patientens behov och vilka åtgärder som satts in.

Varför är det viktigt med uppföljning?

Syftet med en planerings- och uppföljningsprocess är att planera, genomföra, följa upp och justera verksamheten i syfte att nå myndighetens mål. En god planering bör leda till att ni även kan följa upp verksamheten och avgöra om myndigheten genomfört vad ni planerat, och om resultatet blev som ni tänkt er.

Varför uppföljning?

Hur tror du det kan kännas för en arbetskamrat som aldrig får beröm eller uppskattning i sitt arbete?

Att visa respekt gentemot varandra ökar konstellationens utveckling. Om gruppen inte fungerar kan stämningen upplevas som spänd och åsikter kommer inte fram, detta kan påverka utvecklingsfasen. I en dålig arbetsgrupp kan beröm och uppskattning falla bort och individer får ingen uppmuntran för sitt arbete.

Vad är utvärdering inom vården?

En HTA-utvärdering innebär att man med en systematisk granskning av vetenskaplig litteratur tar reda på det aktuella kunskapsläget kring en metod i vården. Nya metoder är inte alltid bättre, säkrare och billigare än de gamla.

Vad skulle vara den bästa komplimangen du kan få på en arbetsplats och varför?

“Vad skulle vara den bästa komplimangen du kan få på en arbetsplats, och varför?” Svaret på den här frågan kommer troligtvis vara mer specifikt. Den kommer ge dig en bättre inblick i de personliga egenskaper kandidaten själv värderar högt och helst vill bidra med på arbetsplatsen.

Hur vill jag uppfattas som kollega?

Det känns ofta lättare att se och lyfte de negativa sakerna, men en riktigt trevlig medarbetare ser också allt det positiva och ger mycket beröm till sina kollegor. Vem vill inte ha en sådan kollega? Förutom att ge mycket beröm är det också uppskattat att kunna ta emot feedback och inte genast slå ifrån sig kritik.

Share this post