Frågor

Hur bestaller jag Sjukresa?

Hur beställer jag Sjukresa?

Ring telefonnummer 0200-11 44 11 och följ instruktionerna. Här kan du både tala in dina uppgifter, eller knappa in dem med nummerval på telefonen. Du kan beställa, avbeställa och kontrollera beställda sjukresor med taxi på det här numret.

Vad gäller för sjukresor?

Du kan ansöka om ersättning för de kostnader du har haft för resor mellan ditt hem och exempelvis en vårdcentral, tandläkare eller ett sjukhus. Det gäller endast resor som du gjort på grund av din sjukdom eller förlossning. Du måste alltid betala en del av resan själv, den så kallade egenavgiften.

När stänger X trafik?

Här finns information om var du hittar våra kundcenter….

Bergsjö Bergsjö Detaljhandel, Storgatan 11 Mån-Fre 10.00-18.00 Lör 11.00-15.00
Valbo Coop Forum Kiosk och Spel Mån-Fre 09.00-19.00 Lör 09.00-17.00 Sön 10.00-17.00

Vem beviljar sjukresor?

Det är du som behandlande vårdgivare som utifrån en medicinsk bedömning beviljar tillstånd för sjukresor till dina patienter. Regelverket är ett stöd för dig som beslutar om dessa tillstånd. För hjälp och stöd vid tillståndsgivning av sjukresor kan du använda dig av Sjukresehandboken.

Kan man beställa Sjukresa?

Telefontider: Vi har öppet dygnet runt, året runt. Boka din sjukresa över telefon: telefonnummer 0771-77 44 11.

Hur mycket kostar en sjukresa?

Sjukresa med taxi Du betalar aldrig något till taxiföraren när du åker med det blå sjukresekortet. En sjukresa med taxi kostar upp till 140 kronor per enkelresa. En kort resa kan kosta mindre. Egenavgiften för resan faktureras i efterhand.

Var ansöker man om sjukresor?

Du ansöker om sjukreseersättning och frikort på särskild blankett som du kan få hos din vårdgivare eller på www.1177.se.

Hur skickar man bussbiljett Xtrafik?

Klicka sedan på ”Mer biljettinfo” på den köpta biljetten. Klicka på ”Skicka biljett” och skriv därefter in vilket mobilnummer du vill att biljetten ska skickas till.

När kommer bussen?

Med Västtrafiks nya app kan du hålla koll på vart bussen du tänkt åka egentligen befinner sig. Idag släpper Västtrafik appen ”Var är Bussen?” till Ios och Android. Med den kan resenärer se vart bussen faktiskt befinner sig i förhållande till hållplatsen.

Vem beslutar om Sjukresa?

En sjukresa är en resa mellan ditt hem och en vårdgivare, till exempel en läkare, sjukgymnast, tandläkare eller kurator. Det är den som ger dig vård som beslutar om du ska få sjukresa.

Vem utfärdar Sjukresekort?

När du ska göra en sjukresa med taxi eller rullstols taxi behöver du ett sjukresekort. Kortet får du av din vårdgivare. Ditt sjukresekort kan användas för resor till olika vårdgivare. För att kunna resa behöver din vårdgivare ge dig ett tillstånd för sjukresa.

Vad betalar man för sjukresor?

Högkostnadsskydd. Högkostnadsskyddet för sjukresor innebär att en patient inte ska behöva betala mer än 1400 kronor i egenavgifter för sjukresor under en tolvmånadersperiod. Oavsett med vilket färdsätt patienten reser så räknas alla egenavgifter in under samma högkostnadsskydd.

Share this post