Trendig

Vad betyder ordet forvantan?

Vad betyder ordet förväntan?

Förväntan, förväntning eller förhoppning är en känsla som involverar glädje (och ibland ångest) när man tänker på en förmodad eller efterlängtad bra händelse.

Kan höga förväntningar orsaka?

Att vara alltför rigid och regelstyrd ökar risken för psykisk ohälsa. I forskning har man t ex sett att det finns samband mellan perfektionism och ångest, ilska och kroppsliga symptom som trötthet, yrsel, sömnsvårigheter och huvudvärk. Höga ”inre krav” läggs till de andra krav som livet innebär.

Hur sänker jag mina förväntningar?

Människor beter sig som de beter sig av sina egna skäl. Istället för ”borde” andra, tänk på behov från ditt eget perspektiv, som att ”jag föredrar om” istället för att ”de borde.” Och kom ihåg – hur vänliga, stöttande och uppmuntrande andra än är så de allra flesta människor alltid främst intresserade av sig själva.

Har för höga förväntningar på andra?

Sluta upp med att ha så höga förväntningar, och du kommer att känna ett större välbefinnande. Din självuppfattning är den viktigaste ledtråden till vem du egentligen är. Din uppfattning om dig själv vägleder människor när de vill lära känna dig.

Vilka förväntningar har vi på varandra?

Alla människor har förväntningar, tänk bara på hur du själv någon gång recenserat en film eller en middag hos några vänner. Var det bra, toppen, trevligt osv, så har det överträffat dina förväntningar. Låter det på ett annat sätt så är förväntningarna inte uppfyllda. Våra förväntningar påverkar alltid resultatet.

Hur påverkas vi av andras förväntningar?

Om du har låga förväntningar på en annan människa så kan det hända att du exempelvis står längre ifrån den personen när du pratar, eller att du undviker ögonkontakt. Vi vet inte exakt hur våra förväntningar överförs till andra människor, men vi vet att det sker.

Vad betyder gå sönder?

Gå Sönder betyder ungefär detsamma som brista.

Share this post