Populära

Vad ska man tanka pa om man behover fylla pa mer bransle for att brannaren slocknat?

Vad ska man tänka på om man behöver fylla på mer bränsle för att brännaren slocknat?

Fyll alltid på bränslet från en bränsleflaska i stället för en dunk. Det är viktigt att inte spilla. Ett spill bildar lättantändlig ånga. Ett litet spill på några milliliter en meter från brännaren antänds inte av spritköket när du väl tänt det utan dunstar snabbt och blir ofarligt.

Vilken gas till Trangiakök?

Trangia Gasbrännare passar gasbehållare med Propan/Butan-blandning, ventilen är internationell standard, EN417 gängad ventil (7/16 NS Lindal Valve). Dessa behållare finns i de flesta länder runt om i världen. Gas är ett rent bränsle med hög energinivå.

Vad använder man för att tända ett stormkök?

Du sätter igång ett spritkök genom att fylla brännaren med T-röd och tända. Det är oftast lättast att tända med tändsticka. Fyll på spriten medan det övre vindskyddet är av och sätt på det innan du tänder. Du ser inte alltid om det brinner, men håller du handen en bit ovanför lågan känner du om det brinner eller inte.

Kan man använda t gul i stormkök?

Effektiv och avaromatiserad tändvätska som är lämpad för tändning av brasor och grillar, men som även passar utmärkt som bränsle till fotogenkök och värmare. Blandningen innehåller extra rent n-paraffin som minimerar lukt, os och sot.

Hur mycket T-röd behövs?

Det kan vara lite svårt att dosera rätt mängd sprit. Behöver du fylla på är det JÄTTEVIKTIGT att låta brännaren svalna först. Är den varm är det stor risk för brännskador. En bra riktlinje är att du ska kunna hålla brännaren i handen innan du fyller på med mer sprit.

Hur mycket T-röd?

Så ca 1 liter t-röd per person och vecka på sommaren.

Var köper man gas till stormkök?

Primus Powergas gasbehållare

  • Gastub med standardgänga för gasolgrill, stormkök och gaslampa.
  • Smidig gasbehållare som är lätt att ta med.
  • Laga mat ute under vår, sommar och höst.
  • Kan även användas om temperaturen kryper strax under nollan.
  • Finns i två storlekar – 450 gram och 230 gram.

Share this post