Allmänning

Varfor tar man puder?

Varför tar man puder?

Ett puder som får din foundation att sitta bättre och ger ett mer jämnt resultat, från Maria Åkerberg. Läs mer och köp här. Ett silkigt puder som fixerar ditt smink och minskar glans från MAC. Finns i en färg och som passar många nyanser.

Vad gör ett puder?

Det finns många olika fördelar, de ger huden en slät och jämn lyster, minimerar uppkomsten av porer och mattar ner huden. Dessutom håller den makeupen på plats. VAD ÄR ETT PRESSAT PUDER? Pressat puder ger huden en matt finish, låser in foundationen och håller längre än löst puder, som kan vara svårare att applicera.

Hur gör man en bra sminkning?

Snabb sammanfattning av stegen:

  1. Se till att din hud är återfuktad genom att använda serum och ansiktskräm.
  2. Grunda med en primer.
  3. Applicera din foundation med en fuktig makeup svamp eller sminkborste.
  4. Täck blemmor och mörka ringar med en concealer, applicera med fingret så att den smälter in i huden.

Varför får man fläckigt smink?

Exfoliera & skydda huden regelbundet Att din foundation ser fläckig ut beror oftast på att huden är lite torr och då finns det risk att din foundation liksom ”fastnar” i de torra partierna. Detta syns särskilt mycket om du använder en foundation som är lite för mörk för din hudton eller har fel nyans.

Varför blir mitt smink fläckigt?

Oftast blir en torr hud fläckig när du sminkar dig. Det är för att de torra partierna i ansiktet drar åt sig färgen mera än de icke torra partierna vilket gör att sminket blir fläckigt. Följ min sminkguide för torr hy och få en jämn och återfuktad sminkbas.

Måste man ha puder?

Puder passar Om du vill fixera ditt smink för att hålla hela dagen och släta ut huden så ska du använda dig av ett puder. Ett puder passar bäst att använda över en flytande foundation, det är inget du behöver med ett mineralpuder.

När tar man puder?

Jämna ut huden Använd en lätt concealer eller puder foundation för att täcka ojämnheter i huden. Dessa kan man snabbt svepa över huden för att få en jämn ton och som inte spricker eller torkar ut under dagen.

Hur lägger man löspuder?

Jag applicerar löspuder med en stor puderborste för att få ett lätt och naturlig resultat. Borsten sveper jag från mitten av ansiktet och utåt sidorna för att pudret inte ska lägga sig på alla små strån i ansiktet (dom framhävs mer då).

Hur man sminkar sig nybörjare?

  1. 5 Sminktips för nybörjare.
  2. 5 Sminktips för nybörjare. Vi alla har varit nybörjare.
  3. Sminka dig framför fönstret för att undvika en ojämn bas.
  4. Använd (nästan) alltid puderprodukter efter flytande produkter.
  5. Ha ALDRIG smutsiga sminkborstar.
  6. Olika ansiktsformer kräver olika typer av sminkning.

Share this post