Populära

Hur ofta ska man vattna fikontrad?

Hur ofta ska man vattna fikonträd?

På sommaren trivs det lilla trädet ute på terassen, balkongen eller i inglasat uterum. Läget ska vara soligt och varmt. Under sommaren vattnar du regelbundet, fikonplantan vill inte torka ut. Tillför näring, som medelhavsnäring eller trädgårdsgödsel, 2-3 gånger per månad.

Varför gulnar bladen på mitt fikonträd?

Om fikonträdet får gula blad är det vanligen ett tecken på övervattning. Under vinterförvaringen vattnar du fikonet lite och sällan. Jorden ska bara hållas knappt fuktig. Plantan behöver inte så mycket vatten då, eftersom den står svalt och mörkt och har tappat sina blad.

Hur sköta Fikonplanta?

Fikonträdet vill ha jord som är varm och samtidigt väldränerad och näringsrik. Den är också i behov av jämn bevattning och det är viktigt att se till att inte jorden torkar ut. Jorden som ska användas är medelhavsjord som med fördel gödslas en gång i månaden under sommarperioden.

Hur beskära Bornholmsfikon?

Man beskär fikon när den är i vila, annars kan den alltså blöda, så någon gång under hösten/vintern när fikonplantan är klar med frukten och nya knoppar inte har kommit ännu. Gamla skott som burit frukt brukar bli kala, klipp ner dem till tre-fyra ögon.

När ska man börja vattna fikonträd?

SKÖTSELRÅD FIKON: Låt inte växten stå i vatten utan låt jorden torka upp emellan. Ge mindre vatten under vintern när plantan tappar löv. Ju mörkare och svalare trädet sår dessto mindre vatten behöver den. Näring: Ge gärna en svag dos näring vid varje vattning.

När beskär man ett fikonträd som är stort?

När ta stickling av fikon?

Det är perfekt att ta sticklingar av fikon på vintern. Då vilar plantorna. Om man skär eller klipper i plantorna på senvintern eller våren sägs de blöda, men på sommaren lär det vara ok att frisera lite med.

När ska fikonträdet tas in?

Börjar ditt fikonträd få gula blad som faller av eller är frosten på ingång? Då är det dags att ta in det för vinterförvaring. Plantera gärna ditt fikonträd i en tunn och lätt kruka så blir det enklare när du ska flytta in det. När du har det ute i eller i växthus kan du ställa ner det i en tyngre kruka.

När klipper man Bornholmsfikon?

Man beskär fikonplantan när den är i vila, annars kan den alltså blöda, så någon gång under hösten/vintern när fikonplantan är klar med frukten och nya knoppar inte har kommit ännu. Gamla skott som burit frukt brukar bli kala, klipp ner dem till tre-fyra ögon.

Hur beskär jag mitt fikonträd?

Fikonträd behöver inte beskäras, men ibland vill man kanske forma det eller ta in några grenar. Då är sommaren bästa tiden. Beskär inte under vårvintern, för då kan fikonet blöda ihjäl. Klipp ovanför en utåtriktad knopp.

Share this post