Ny

Ar trolldeg vattentalig?

Är trolldeg vattentålig?

Det går inte att använda en vattenbaserad lack, då denna drar ut saltet i salt/trolldegen. Figuren blir hållbar, men jag hade nog varit lite försiktig med avgjutning, det kan kanske påverka figuren även om lacken är mycket tålig. Det här är nog något man får testa sig fram till. Lycka till med ditt projekt!

Vilken färg när man målar trolldeg?

Det går bra att måla trolldeg. Se till att använda hobbyfärg eller gouachefärg som är vattenbaserade färger som täcker bra på trolldegen. Vattenfärg fungerar dåligt på trolldeg. Vill du ha en ofärgad glaserad yta så pensla figurerna med mjölk.

Vad kan man göra med trolldeg?

Hemgjord deg att forma till olika sorters figurer till dekoration är uppskattat pyssel för alla (figurerna går inte att äta). Trolldeg gör du enkelt av ingredienser som oftast finns hemma. Blanda bara mjöl, salt, vatten och olja – sedan är det bara att trolla loss med degen!

Hur sparar jag trolldeg?

Trolldeg kan du använda som leklera eller för att göra figurer som sedan kan sparas. Degen torkar relativt snabbt men håller ungefär ett dygn om du lägger den i plastpåse i kylen.

Hur länge håller trolldeg i kylen?

Häll vätskan över mjölblandningen och rör om med en slev tills du får en smidig deg. Låt svalna och förvara sedan i en plastburk med lock. Hållbarheten varierar beroende på hur mycket ni använder den men 2-3 veckor brukar den hålla sig fint.

Varför har man alun i trolldeg?

Hade glömt av hur härligt det är att dega. Denna gång testade vi ett nytt recept med alun i. Degen blev helt annorlunda, kändes inte så salt och var jättehärlig att jobba med. Trolldeg med alun, även kallad hemmagjord play-doh, håller mycket bättte än vanlig trolldeg och torkar inte ihop.

Kan man lufttorka Trolldeg?

3. För att torka figurerna så låter du de stå i ugnen 1 timme i 100 grader. 4. Låt sedan stå i rumstemperatur tills nästa dag, därefter går det bra att måla figurerna med hobbyfärg!

Vad kan man måla på trolldeg med?

Bäst målar man med akrylfärg, men hobbyfärg går också bra. Låt fantasin flöda och måla precis som du vill!

Hur hållbart är trolldeg?

Koka upp vattnet och blanda med olja och hushållsfärg. Häll vätskan över mjölblandningen och rör om med en slev tills du får en smidig deg. Låt svalna och förvara sedan i en plastburk med lock. Hållbarheten varierar beroende på hur mycket ni använder den men 2-3 veckor brukar den hålla sig fint.

Hur länge håller Leklera?

Häll vätskan över mjölblandningen och rör om med en slev tills du får en smidig deg. Låt svalna och förvara sedan i en plastburk med lock. Hållbarheten varierar beroende på hur mycket ni använder den men 2-3 veckor brukar den hålla sig fint. Förvara i kylen eller rumstemperatur.

Share this post