Rekommendationer

Vad ar skillnaden mellan Indica och sativa?

Vad är skillnaden mellan Indica och sativa?

Det lättaste sättet att se skillnaden mellan sativa- och indicaplantorna är att se på deras blad. Sativas blad är både längre och smalare än indicas blad, och den har även längre fläktblad smed glesare fingrar. Odlare känner också till att sativaplantorna är längre men tunnare och nodernas mellanrum är större.

Är hasch sativa?

Hasch kommer från växten Cannabis Sativa (hampa), vilket är en växt som odlas på många platser runt om i världen. Plantan kan bli 5-6 meter hög, är grön och väldigt tålig och den trivs i varma, torra klimat. Från denna cannabis-planta får man fram hasch men även marijuana och hasch-olja.

Vad betyder Indica?

Cannabis Indica är ”knubbigare” än Cannabis Sativa. Växten blir inte så hög, bladen är bredare och dess ”fingrar” är tjockare. Cannabis Indica växer snabbare än Cannabis Sativa och den knoppar av sig mycket fortare. Många brukare av Cannabis Indica använder den för dess avslappnande effekt.

Kan man se om man har rökt hasch?

Symptom man kan kolla efter är: Blodsprängda ögon, hög hjärtfrekvens och sömnigt utseende. Mentala förändringar: Personen kan bete sig förvirrad och ha brist på fokus och bli ovanligt pratsam.

Hur märker man om någon har rökt hasch?

Personen kan få röda, blodsprängda ögon samt uppleva lyckokänslor (eufori) och få okontrollerade skrattattacker och en ökad aptit – speciellt då för sötsaker. Användaren kan även få svårt att fokusera och lösa problem, få minnesförluster och mindre social förmåga, uppleva yrsel och långsamma rörelser.

I folkmun brukar skillnaden mellan Cannabis Sativa och Indica vara enligt följande: Cannabis Sativa beskrivs som energigivande. Den sägs minska stress, öka kreativiteten och ge ökat fokus. Cannabis Indica beskrivs som avslappnande och används av vissa för att motverka sömnlöshet.

Hur lång tid tar det för hasch att gå ur kroppen?

Cannabis / marijuana (THC) binder sig till kroppens fettceller. Vid regelbunden användning (dagligen) ackumuleras mängden THC i kroppen och kommer att kunna upptäckas i urinen under ca 3 till 4 veckor. Den angivna detektionstiden, 5-7 dagar, är i förhållande till att drogen endast används sporadiskt.

Share this post