Populära

Vad ar Levodonna?

Vad är Levodonna?

Levodonna är ett akut-p-piller som kan användas inom 72 timmar (3 dygn) efter oskyddat samlag eller om ett använt preventivmedel inte fungerat.

Är Levodonna bra?

Det förhindrar ca 84 % av förväntade graviditeter när tabletten tas inom 72 timmar (3 dygn) efter ett oskyddat samlag. Levodonna förhindrar inte graviditet vid varje tillfälle, men tabletten är mer effektiv ju tidigare efter ett oskyddat samlag den tas.

Är Frivelle bra?

Frivelle ska endast användas som en nödåtgärd och inte användas som en regelbunden preventivmetod. Om Frivelle används mer än en gång under en menstruationscykel blir det mindre tillförlitligt och orsakar sannolikt en störning av menstruationscykeln. Frivelle fungerar inte lika bra som regelbundna preventivmetoder.

Vilket akut-p-piller är bäst?

Kopparspiral är det effektivaste akuta preventivmedlet: endast 0,1 procent blir gravida. Vid användning av akut-p-piller är risken för graviditet 1–5 procent, så ett graviditetstest behövs om menstruationen inte börjar när den ska.

Vilken akut p-piller är bäst?

Kan man köpa abort piller?

Medicinsk abort är vanligast och innebär att du får ta tabletter som gör att graviditeten avbryts. Kirurgisk abort innebär att graviditeten avbryts genom en liten operation.

Hur gör man en Hemabort?

Svälj 2 tabletter Alvedon 665 mg och T Ibumetin 600 mg för att förebygga smärta. Ät gärna något innan du tar värktabletterna. Efter 30 minuter för du upp 4 tabletter Cytotec 0,2 mg högt upp i slidan. Om du redan har börjat blöda ska du ändå fortsätta med Cytotec för att vara säker på att aborten lyckas.

Vart kan man få gratis dagen efter-piller?

EllaOne är ett akut p-piller, som också ska tas så snabbt som möjligt efter ett oskyddat samlag men som kan tas upp till 120 timmar (fem dygn) efter oskyddat samlag. EllaOne går att köpa receptfritt på apotek. Det delas ut gratis på till exempel ungdomsmottagningar till dig som är under 23 år.

Vilket akut p-piller är bäst?

Share this post