Allmänning

Vilken glykol for Vinterkonservering?

Vilken glykol för Vinterkonservering?

Propylenbaserad kylarglykol för vinterkonservering av båtmotorer. Avsedd för de flesta bensin- och dieselmotorer på marknaden.

Vad händer om man blandar röd och blå kylarvätska?

Man bör inte blanda röd och blå/grön i ett kylsystem. Det man kan vara säker på är att om man blandar två kylvätskor med olika inhibitorsystem så kommer de till viss del ta ut varandra och inte ge så gott skydd mot korrosion och kavitation som en oblandad kylvätska hade gjort.

Vilken glykol är blandbar?

Därför bör man inte blanda olika kylvätskor – särskilt inte etylen och propylenglykol, även om basprodukten i sig, egentligen är blandbar. Men olika tillsatser och egenskaper kan då slå ut varandra. Blandningen vatten och glykol ska vara 50/50 – också vid påfyllning!

Propylenbaserad kylarglykol för vinterkonservering av båtmotorer. Avsedd för de flesta bensin- och dieselmotorer på marknaden. Koncentrerad. Ger ett mycket bra skydd mot frost och korrosion i kylsystem med blandningsförhållanden från 33–50 % kylarglykol i rent vatten (volym).

Vad är Motorkonservering?

Konservering av utombordsmotor Därefter är det dags att konservera motorn! Börja med att köra sötvatten igenom kylsystemet via överkylvattenintagen på motorn. Lättast går det om man använder anslutningsmunstycke och tar vatten genom en slang. Varmkör sedan motorn på tomgång tills den blir varm och termostaten öppnar.

Vilket är en lämplig blandning av etylenglykol och vatten för att nå ett fullgott frostskydd?

Blandningsförhållanden Det bästa frysskyddet får man av en 60/40 blandning av glykol och vatten, en högre del glykol gör att frysskyddet minskar (ren glykol fryser vid -10 grader). Blanda alltid glykolen med så bra vatten som möjligt.

Vilken glykol i värmesystem?

Glykolvätskan bör bestå av 50% koncentrerad glykol och 50% destillerat vatten, eller vatten fritt från salter. Vi rekommenderar Alde Premium Glykol G13, då den är specialanpassad för Alde Värme-system.

Vilken glykol till båten?

Använd helst miljövänlig propylenglykol, men samla ändå upp glykolen och lämna den till en miljöstation för destruktion. Är motorn saltvattenkyld ska du helst spola systemet med färskvatten.

Vilken glykol Volvo Penta?

Kylvätska typ 90 ger ett kraftigt förbättrat korrosionsskydd jämfört med icke-original. Dessutom ger den ett säkert frostskydd. Kylvätskan är utprovad för Volvo Pentas motorer och rekommenderas för färskvattenkylda motorer.

Vilken blandning av etylenglykol och vatten ger den absolut lägsta fryspunkten?

Blandningen 50 procent vatten och 50 procent glykol ger både ett bra korrosionsskydd och en vettig fryspunkt. Men din glykolgrogg får absolut lägst fryspunkt med 60 procent glykol och 40 procent vatten, med ännu mera glykol börjar fryspunkten att höjas igen.

Vilken kylarvätska Biltema?

Kylarglykol Longlife är baserad på etylenglykol och fri från nitrit, amin, fosfat, silikat och borat. Ger ett utmärkt skydd mot frost, korrosion och överhettning i alla moderna motorer, men särskilt i överladdade aluminiummotorer. Skyddar effektivt mot korrosion och avlagringar i hela kylsystemet och dess vitala delar.

Vilken glykol till Volvo Penta?

Vilken typ av glykol?

50/50 glykol och vatten är en lämplig blandning för bra frysskydd. En 50/50-blandning av etylenglykol och vatten ger ett frysskydd på cirka 40 minusgrader. En 50/50-blandning av propylenglykol och vatten ger ett frysskydd på cirka minus 33 grader. I södra Sverige krävs att kylvätskan klarar minst 20 minusgrader.

Share this post