Blogga

Varfor har min forhud blivit trangre?

Varför har min förhud blivit trängre?

Ibland kan en inflammation i eller under förhuden göra att den blir trängre. Men då brukar man få andra besvär också, till exempel sveda, hudrodnader, torr hud, klåda eller att det bildas vätska under förhuden.

Varför har jag ont på snoppen?

Orsaker till balanit En inflammation under förhuden kan bero på flera saker. Huden på ollonet och förhuden är tunn och kan lätt irriteras av fukt, värme, kiss eller kroppsvätskor. Det vanligaste är att det rör sig om en svampinfektion, men förhudsinfektion på grund av bakterier är också ganska vanligt.

Varför är min förhud svullen?

Du har fått balanit, en inflammation under och i förhuden. Du har en hudsjukdom eller hudbesvär som till exempel kronisk inflammation, eksem, herpes eller svampinfektion. Du har en förträngning i förhuden eller en för kort sträng under ollonet. Du har hudbesvär som gör att förhuden svullnar och inte kan dras tillbaka.

Varför krymper förhuden?

Du har en hudsjukdom eller hudbesvär som till exempel kronisk inflammation, svampinfektion, eksem eller herpes. Du har en förträngning i förhuden, en för kort sträng under ollonet eller hudbesvär som gör att förhuden svullnar och inte kan dras tillbaka. Förhuden har dragits tillbaka bakom ollonet och fastnat.

Hur vet man om man har peniscancer?

Symtom på peniscancer kan vara: illaluktande flytningar. blödning, från penis. smärta från penis. svullna lymfkörtlar i ljumskarna.

Varför gör det ont när jag tar på ollonet?

Svar. Det är ganska vanligt att ollonet är känsligt, speciellt när du är i början av puberteten. Då kan det kännas obehagligt eller till och med göra ont när du rör vid ollonet. Ollonet kan vara känsligt utan någon särskild orsak men det kan också bero på att du tvättar penisen med tvål eller duschkräm.

Kan snoppen bli svullen?

Definition. Balanit innebär lokal inflammation på ollonet, ofta är förhud och ibland hela penisskaftet också inflammerade. Orsaken till balanit är fortsatt oklar, men tillståndet drabbar främst pojkar med trång förhud.

När ska förhuden gå att dra tillbaka?

Det vanligt att barn inte kan dra tillbaka förhuden upp till tio års ålder. Oftast behövs ingen behandling eftersom förhuden vanligtvis kan dras tillbaka då barnet blir äldre. Det blir svårt att rengöra under förhuden om den är så trång så att den inte kan dras tillbaka.

Share this post