Frågor

Hur anvander man en Doftpase?

Hur använder man en Doftpåse?

Så här använder du doftpåsarna

  1. Ta ut en doftpåse ur förpackningen.
  2. Ta av platshöljet (slängs i platsåtervinningen).
  3. Lägg doftpåsen där du vill ha den eller ta ut en hängare ur förpackningen och knipsa fast hängaren i påsen (du ska märka att den fäster).
  4. Klart!

Hur länge håller Rituals Doftpinnar?

Rituals doftpinnar och doftljus är den perfekta inredningsdetaljen till både hem och arbetsplats. Doftpinnarna räcker i cirka tre månader eller tre veckor beroende på storlek.

När ska man plocka lavendel?

När du vill använda lavendel i matlagningen eller göra doftpåsar av den så ska du plocka blommorna när de är helt utslagna, det är då som de har som mest eterisk olja i sig. Om du däremot vill torka blommorna för dekoration så är det bäst att plocka dem innan de har slagit ut.

Hur ofta ska man byta doftpinnar?

Doftpinnar kräver i princip inget underhåll alls, de bara står där och är fina och doftar gott så länge det finns olja kvar i behållaren. Om du har köpt några av Klintas doftpinnar behöver du bara vända träpinnarna ca varannan vecka för att säkerställa att de avger önskad mängd doft.

Vilka doftpinnar håller längst?

Rituals är en riktig favorit vad gäller doftpinnar. Denna gång bjuds vi på härliga och naturliga dofter av cederträd och apelsin. En söt doft som passar alla rum och som håller runt tre månader. Både uppfriskande och naturlig doft och sprider sig härligt i rummet.

När lavendel blommat över?

Klippa ner lavendel på hösten I augusti när lavendeln blommat över är det läge att klippa ner buskarna. Då trimmar man ner en bit på de gröna skotten innan de hunnit bli förvedade och behåller på så sätt fina täta buskar. Har du missat att göra en vårbeskärning kan du ändå testa att beskära en bit ner i det vedartade.

Hur gör man en Lavendelpåse?

Lavendelpåsar av gamla dukar

  1. Dukar. Plocka fram dina gamla dukar och klipp två kvadrater med måtten 12x12cm.
  2. Sy ihop. Sy ihop tre kanter en cm in till en påse.
  3. Sy och spara öppning. Sy i vecket en tredjedel in från var sida, du sparar alltså en tredjedel i mitten öppet.
  4. Fyll med lavendel.
  5. Sy ihop.
  6. Knyt band.

När kan man så lavendel?

Lavendel går utmärkt att odla från frö. Förkultivera inomhus på våren. Med extra belysning kan du så lavendel redan i januari. Så i fuktig såjord, täck fröerna med ett tunt lager jord och täck sådden med ett ventilerat lock i hårdplast eller plastpåse med hål i.

Vad kan man ha i doftpåsar?

En doftpåse är en perfekt billig present Alla har vi väl känt att det brukar kunna lukta lite unket i en båt eller husvagn. Då är det perfekt att placera ut lite doftpåsar för att få en fräschare doft. Doftpåsarna finns bla i dofterna körsbär, liljekonvalj, lavendel, jordgubb, ros, persika, äpple och blåbär.

Hur gör man doftpåsar av lavendel?

Gör doftpåsar av lavendel De här påsarna är sydda av breda band. Det är bara att vika dem på mitten och sy i sidorna. Fyll sedan påsarna med torkade lavendelblommor och bind samman med ett snöre. När lavendeln börjar tappa doften är det bara att tömma påsen och fylla på nya blommor.

Share this post