Rekommendationer

Kan man tvatta Putsdukar till glasogon?

Kan man tvätta Putsdukar till glasögon?

Putsa dina glasögon regelbundet Tänk på att byta ut eller tvätta putsduken regelbunden, så du inte gnider runt gammal smuts och fett på dina glasögon. Putsduken kan tvättas i 40 grader, utan sköljmedel.

Varför har man färgade glasögon?

Rätt färg kan öka kontrasten, underlätta vid olika ljusförhållande och framför allt skydda dina ögon mot skadligt UV-ljus.

Vad ska man tvätta sina glasögon med?

När du köper glasögon från Synoptik får du alltid med en putsduk. Den är allra bäst att använda när du putsar dina glasögon. Du kan också använda en mikrofiberduk eller andra mjuka material, men tänk då på att enbart använda den till att putsa dina glasögon, annars kan det ligga kvar smuts i duken som repar ytan.

När man mäter glas är det viktigare att de sitter rätt i höjdled eller sidled?

Ögonhöjd. Den punkt där det vänstra och högra ögat ser genom glaset varierar mellan olika bågar och olika personer. Därför måste man mäta denna exakt.

Hur tvättar man en putsduk?

Så tvättar du putsduken till dina glasögon Tvätta den i maskin över 40 grader för att säkerställa att smuts och partiklar försvinner som annars kan orsaka repor på glaset. Använd aldrig mjukmedel på putsduken, mjukmedel kan nämligen lämna spår på glasögonen.

Hur ska glasögon ligga i fodralet?

Förvara glasögonen i ett hårt och skyddande fodral när du inte använder dem. Dammsug fodralet då och då, för att förhindra att det samlas smuts som kan repa glasögonen. Lägg aldrig glasen direkt mot en bordsyta – det kan repa glasen! Använd båda händerna när du tar av dig bågarna så håller de formen bättre.

Är Fotokromatiska glas bra?

På en ljus och molnig dag kan glaset få en mörkare ton och på en molnfri dag med starkt solljus blir de mörka som solglasögon. Det fotokromatiska glaset ger dig en behaglig balans mellan det mörka glaset och ljusintensiteten utomhus. Ju kallare det är, desto snabbare ändras färgen på glaset.

Hur får man bort hinna på glasögon?

Gärna invirade i en putsduk/mikrofiberduk. Naturligtvis bör fodralet vara rent och helt. Det är också bäst att alltid förvara mikrofiberduken i glasögonfodralet, så att damm- och smutspartiklar inte fastnar på den. Du kan tvätta putsduken i 40 grader, men utan sköljmedel – det kommer lämna en fet hinna efter sig.

Kan man putsa glasögon med fönsterputs?

Inte heller bra. Starka rengöringsmedel, fönsterputs, ammoniak, vinäger eller liknande är heller inte bra för dina stackars glasögon. Sannolikheten är hög att du har någon form av antireflex- eller antirepbehandling på dina glas och dessa kemikalier riskerar att förstöra den.

Är det glas i glasögon?

Plastglas, även kallat organiskt glas, används idag i alla typer av glasögon och är det bästa alternativet för sport- och barnglasögon. Glas i detta material är lätta, bekväma och hållbara. Beroende på vilken typ av plast som används blir de upp till 100 gånger starkare än mineralglas.

Hur får man sina glasögon rena?

Måste man ha Antireflex på glasögon?

Svar: Vi rekommenderar att välja till antireflex-behandling på glasen, då de minskar blänk och reflexer och gör att glasen ser klarare ut. Du får ett mer bekvämt seende och dina ögon syns klarare genom glasen.

Vad är antireflex på glasögon?

Antireflex-behandling är en ytbehandling som består av flera skikt. Behandlingen gör att störande ljusreflexer och blänk på glasen minskar och ger då en klarare synskärpa. Man blir mindre bländad vid t-ex. bilkörning en mörk regnig kväll.

Share this post