Populära

Nar blev studsmattor populara?

När blev studsmattor populära?

Redskapet fick sitt stora genombrott på sjuttiotalet och under åttiotalets början såldes det 1,5 millioner studsmattor för hemmabruk i USA till en summa av 72 miljarder dollar. I dag används studsmattor över hela världen i alla dess former till olika aktiviteter.

Får små barn hoppa studsmatta?

Ortoperdkirurgens varning: Små barn ska inte hoppa studsmatta! Läkarna som vårdade Colton förklarade för mamman att barn under sex år inte ska hoppa studsmatta alls – eftersom deras ben är för svaga och inte tål repetitivt hoppande. Enligt läkare ska barn under sex år inte hoppa studsmatta.

Hur gammal ska man vara för att hoppa studsmatta?

Vi rekommenderar att man helst är 6 år innan man börjar hoppa. Det går att hoppa studsmatta innan dess men då ska man vara tillsammans med en vuxen på studsmattan. Den vuxna ska absolut inte hoppa utan endast som mest gunga försiktigt på studsmattan.

Hur många skadar sig på studsmatta?

Varje år skadas ungefär 6 000 barn i olyckor relaterade till studsmattor. Flest skador sker under sommarhalvåret – och mer än en femtedel (21 procent) av alla skadehändelser med studsmatta sker i maj, enligt Socialstyrelsens statistik.

Vad är skillnaden på trampolin och studsmatta?

Studsmatta eller trampolin – vad är skillnaden? Den enkla sanningen är att begreppen är helt utbytbara. Sporten som utövas när man hoppar på en studsmatta och redskapet som används – till exempel under de olympiska spelen – heter trampolin.

Hur farligt är studsmatta?

Vanliga skador De flesta skadorna på studsmatta sker i åldrarna 5-10 år och många av dem orsakas av att flera barn hoppar samtidigt. Vanligast är frakturer av olika slag, framförallt i handleder, fingrar, armbågar och fotleder.

Hur många barn på en studsmatta?

– Små barn löper stor risk att bli skadade när de hoppar med större barn, de väger mindre och har inte ett lika utvecklat balanssinne. Det ska därför aldrig vara fler än två barn på studsmattan samtidigt och barnen som hoppar bör vara i ungefär samma ålder.

Vilken studsmatta ska man köpa?

Berg Favorit — BÄST I TEST STUDSMATTA. Hög byggkvalitet, smart design och utmärkt studs till ett rimligt pris.

  • Berg Champion — BÄSTA PREMIUMVAL.
  • Jumpmaster 4,3 m — BÄSTA BUDGETVAL.
  • BR / Toys “R” Us OUTRA Extreme.
  • Berg Talent.
  • Trekkrunner 4,27m Pro.
  • Rusta Adrenalin Pro.
  • Jysk STOJ.
  • Share this post