Trendig

Vad vill jag ha ut av min praktik?

Vad vill jag ha ut av min praktik?

Passa på att prova på olika arbetsuppgifter Det är nu du kan få en uppfattning om vad du vill ägna dig mer eller mindre åt i framtiden, så ta vara på de kompetenser som finns inom företaget. Fråga om du får vara med på dina kollegors möten, eller fråga om en genomgång om det är något speciellt du vill lära dig.

Får man betalt på Lia?

Som lärling är du inte anställd och får därför inte lön från företaget, men har samma rätt till studiemedel som andra högskolestuderande. Lärandet på lärlingsplatsen innebär värdefulla kontakter med arbetslivet som mycket väl kan leda till jobb direkt efter avslutade studier.

Vad ska man tänka på som praktikant?

8 TIPS TILL DIG SOM FÅTT DITT FÖRSTA JOBB ELLER PRAKTIKPLATS.

  1. VAR NÄRVARANDE! Ok du har fått komma in i företaget, toppen, grattis och “high five” på den!
  2. SÄTT IGÅNG! Var nyfiken och framåt men framförallt var dig själv.
  3. HJÄLP TILL!
  4. FÖRKLARA HUR DU TÄNKER!
  5. GÖR DITT ABSOLUT BÄSTA!
  6. LÄR AV ANDRA!
  7. TÄNK FLER STEG.
  8. UTMANA!

Vad är arbetspraktik?

Arbetspraktik innebär att en person under en tid får prova arbetsuppgifter på en riktig arbetsplats under handledning. Praktiken är till för att arbetssökande ska få praktiska erfarenheter av ett arbete och stärka sina möjligheter att få en anställning.

Vad kan man bidra med som praktikant?

Att du lovar att vara närvarande och försöka bidra med din energi, talang och kunnande. Att du vill hjälpa andra när du har lite mindre att göra och att du kommer försöka tänka ut en lösning de gånger du kört fast. Att du vill ta ansvar över din egen utveckling och lära av andra.

Vad krävs för att få praktikplats?

Vad krävs av ditt företag när du tar emot en praktikant? Du måste kunna ge praktikanten en handledare och ett intyg när praktiken är klar. Du får inte ha näringsförbud eller skatteskulder som har lämnats till Kronofogden. Du får inte heller ha stora betalningsanmärkningar.

Vilka regler gäller för praktik?

Du måste kunna ge praktikanten en handledare och ett intyg när praktiken är klar. Du får inte ha näringsförbud eller skatteskulder som har lämnats till Kronofogden. Du får inte heller ha stora betalningsanmärkningar. Som praktikgivare har du ett arbetsmiljöansvar för praktikanten.

Vad gör en praktikant?

En praktikplats innebär att en person är på en arbetsplats för att lära sig ett arbete eller för att få kunskap om hur en arbetsplats eller bransch fungerar. Praktik betyder lära och inte utföra, vilket är en viktig skillnad. En praktikplats ska aldrig ersätta ett reguljärt jobb.

Share this post