Ny

Hur lang tid tar det att fa svar efter rontgen?

Hur lång tid tar det att få svar efter röntgen?

Svaret på undersökningen får du av den läkare/vårdgivare som har skrivit remissen. Denne har i regel undersökningssvaret inom 2-4 arbetsdagar från undersökningstillfället. Röntgenläkaren kan i vissa fall föreslå en komplettering för att säkerställa en diagnos, i de fallen kan svaret dröja något.

Vad syns på datortomografi buk?

Röntgenläkaren använder då en dosa som sveps över buken. Då kan man översiktligt se levern, gallvägar och bukspottkörteln. Vid datortomografiundersökning eller skiktröntgen avbildas kroppen i tunna skikt.. Vid undersökningen kommer du att ligga på en brits som långsamt passerar genom en kort cylinder där kameran finns.

Vad ser man på en DT buk?

Datortomografi är en särskild form av röntgen som skapar mycket detaljerade bilder av kroppens organ. På så sätt kan läkaren lättare upptäcka sjukdomar och skador i exempelvis huvudet, bröstkorgen eller magen. För att få tydligare bilder används ofta kontrastmedel som du dricker eller får med spruta.

Vad kan man se på datortomografi?

Hur används datortomografi för att undersöka levern?

Vanligen används datortomografi för att undersöka om sjukdomen spridit sig till andra organ i kroppen, främst lever och lungor. Ibland ger datortomografi inte ett säkert svar om tumören spridit sig. Då kan man behöva komplettera med så kallad PET-kamera eller magnetkameraundersökning av levern.

Vad är datortomografi av huvudet?

Beskrivning datortomografi av huvudet. Datortomografi är en typ av röntgen, som använder dator, att ta bilder inne i kroppen. I detta fall, fotograferingen huvuden.

Vad är datortomografi på tjocktarmen?

Datortomografi på tjocktarmen. Datortomografi kan också användas för att upptäcka tumörer i tjocktarmen, så kallad virtuell koloskopi. Om tumören sitter i ändtarmen används magnetkameraundersökning för att ta reda på hur djupt den växer i tarmväggen. Man ser även om det finns spridning till lymfkörtlar i tumörens närhet.

Vad är en datortomograf eller CT?

En datortomograf eller CT (Computerized Tomographic Scanning eller datorstyrd skiktröntgen) är alltså ett särskilt slags röntgenapparat. Istället för att sända en röntgenstråle genom din kropp, som vid vanlig röntgenfotografering, sänds många små röntgenstrålar från flera olika vinklar.

Hur lång tid tar det att få svar på en magnetröntgen?

Svaret på undersökningen får du av din läkare, (den läkare som har skrivit remissen). Din läkare har i regel undersökningssvaret inom 2 -4 arbetsdagar från undersökningstillfället.

Share this post