Ny

Kan man fa samma inspektor?

Kan man få samma inspektör?

Sannolikheten att du får samma inspektör igen är oftast ganska liten. Inspektörerna har på dom flesta provkontoren ett rullande schema där dom är på olika orter under veckan. Blev du rent för nervös och känner att det spelar ingen roll hur många gånger du kör upp för nervositeten kommer göra att du blir underkänd?

Får man prata under uppkörningen?

Orsaken till att inspektören väljer att vara tyst är att han/hon vill att du skall kunna koncentrera dig på körningen och inte bli distraherad av en massa prat. Om du vill prata, så bara prata på. Många inspektörer frågar innan ni kör om du vill prata under körningen. Det är du som bestämmer.

Vad gjorde ni för fel på uppkörningen?

Att inte kommentera dina egna fel är det dummaste du kan göra o hoppas att han missar, om du inte påpekar dina egna misstag så tror han förmodligen att du inte vet om misstagen du gör, vilket gör det sjukt mycket lättare för han o kugga dig, visar du han att du kan och råka göra ett misstag, då visar du ju han att du …

Kan man bli kuggad om man får motorstopp?

Om jag får motorstopp så blir jag kuggad direkt….. Nej, förmodligen inte! Det handlar om var du får motorstoppet. Om du får ett motorstopp på exempelvis en parkeringsplats så innebär ju inte detta någon risk för att något allvarligt kan inträffa. Motorstoppet äventyrar ju inte trafiksäkerheten.

Vad brukar man kugga på på uppkörningen?

Den vanligaste anledningen till att man kuggar är inte att man gör ett specifikt fel, utan att man ger ett osäkert intryck och kanske gör flera mindre förseelser. Gör man fel behöver man inte känna att allt är kört (hehe), man kan klara uppkörningen ändå.

Kan man överklaga sin uppkörning?

Det finns i Sverige inget sätt att överklaga en uppkörning. För att ett beslut ska vara överklagbart krävs det att detta framgår av lagtexten som reglerar ärendet som beslutet berör.

Kan man avboka körprov?

Du kan avboka och omboka ditt prov genom att logga in i bokningstjänsten, eller genom att ringa Kundtjänst Förarprov på 0771-17 18 19. Kundtjänst når du dygnet runt för avbokning av prov. Tänk på att du måste avboka eller omboka ditt prov senast 24 timmar före provtillfället.

Hur fungerar förtur körprov?

Förtur: När du bokar prov hos Trafikverket har du förtur till två teoriprov och två körprov. Får du underkänt mer än två gånger på teoriprovet eller körprovet blir det längre väntetid till respektive prov. Se därför till att du är väl förberedd och inte bara åker dit och chansar.

Share this post