Allmänning

Hur lange haller ABILIFY i sig?

Hur länge håller ABILIFY i sig?

Aripiprazole Accord (aripiprazol) är ett läkemedel som har utvecklats för behandling mot måttliga till svåra maniska episoder vid bipolär sjukdom typ I hos ungdomar i åldern 13-17 år och behandlingen kan ges i upp till 12 veckor.

https://www.youtube.com/watch?v=Vdg2Yg-hRXs

ABILIFY är avsett för behandling i upp till 12 veckor av måttlig till svår manisk episod vid bipolär sjukdom typ I hos ungdomar från 13 år och uppåt (se avsnitt 5.1). Schizofreni: den rekommenderade startdosen för ABILIFY är 10 mg/dag eller 15 mg/dag med en underhållsdos på 15 mg/dag.

Hur lång tid tar det innan ABILIFY ger effekt?

Några av andra generationens antipsykotiska läkemedel är partiella agonister, hit hör till exempel aripiprazol (Abilify) och kariprazin (Reagila). Vid den inledande behandlingen kan man se en dämpning av de psykotiska symtomen efter några dagar. Den huvudsakliga antipsykotiska effekten kommer först efter 1-4 veckor.

När hjälper Abilify?

ABILIFY används för att behandla vuxna personer och ungdomar från 13 år och uppåt som lider av ett tillstånd som tar sig uttryck i att personen t ex känner sig ”hög”, har överskottsenergi, behöver mycket mindre sömn än vanligt, talar väldigt snabbt och med snabbt flöde av idéer och ibland är starkt irriterad.

Kan man överdosera på Abilify?

De potentiellt medicinskt allvarliga symtom som rapporterades var somnolens, övergående medvetslöshet och extrapyramidala symtom. Behandling vid överdosering bör koncentreras på symtomatisk terapi, upprätthållande av fria luftvägar, syresättning och ventilering.

Hur slutar man med ABILIFY?

Även om du känner dig bättre ska du inte ändra eller låta bli att ta din dagliga dos av ABILIFY utan att först ha talat med din läkare.

Hur snabbt verkar antipsykotiska?

De kallas ibland även för neuroleptika. Läkemedlen tonar ner psykotiska symtom som till exempel röster, vanföreställningar så att de blir mer avlägsna eller försvinner helt. Läkaren vill ibland vänta någon vecka innan du får antipsykotiska läkemedel.

Share this post