Populära

Har du honung i din hunds mat varje dag?

Har du honung i din hunds mat varje dag?

Honung i din hunds mat varje dag Veterinärer rekommenderar honung i specifika situationer, såsom en diabetisk kris, eftersom det är en snabbverkande energikälla. Den kan även ges till jakthundar eller andra hundar som ägnar sig åt stor fysisk ansträngning.

Varför inte ge hunden matrester som innehåller lök?

Ett tips är att inte ge hunden matrester som innehåller lök, som köttbullar, många korvsorter, köttfärssås och ofta även färdiglagadmat. Symtom: Diarré, kräkningar, kramper, minskad aptit, andningsbesvär, bleka slemhinnor, buksmärtor. Kan leda till dödsfall.

Kan getingstick vara farligt för hunden?

Ett getingstick eller andra insektsbett eller stick brukar inte vara farligt för hunden. Men hundar kan precis som människor vara överkänsliga mot exempelvis getingstick och därför få en allergisk reaktion. En hund kan, utan att vara överkänslig, även drabbas av en allergisk reaktion om den blir stucken ett flertal gånger.

Hur länge håller honungen i affären?

Honungens hållbarhet Honung köpt i affären har en hållbarhet på ca 2-3 år, från tappdatum, i oöppnad förpackning. Men sannolikt håller den sig mycket längre om den försvaras på rätt sätt. Ibland märks honung med bäst-före datum men det betyder alltså “bäst” före.

Vad är en tumregel på honungssorter?

En tumregel är: Ljusa honungssorter har hög druvsockerhalt och kristalliserar snabbt. Mörka honungssorter har hög andel fruktsocker och kristalliserar långsamt. Understiger halten druvsocker 25% så kristalliseras inte honungen. Exempelvis honung från klockljung, som växer på myrar i södra Sverige, kristalliserar inte på flera år.

Getingstick och andra insektsbett är inte farliga för hunden i allmänhet, men om hunden är extra känslig mot getingstick eller om sticket sitter på ett känsligt ställe kan det ändå bli problem med allergiska reaktioner och svullnader.

Share this post